Αφορμή, για τα νεύρα μου, στάθηκε το πόρισμα της επιτροπής των «σοφών» για το ασφαλιστικό οι οποίοι συστήνουν πλήρη απαγόρευση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.  

Πού ήταν πολλοί από δαύτους όταν προς εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους τα κυβερνητικά κόμματα επί δεκαετίες έστηναν «χορό» στέλνοντας στον Άγιο Παντελεήμονα (του αράγματος με μια πλήρη σύνταξη από τα 45 χρόνια) υγιείς εργαζόμενους και όχι «κουτσούς και στραβούς» όπως θά ΄πρεπε (δηλαδή μόνο αυτούς που υπάγονται σε πραγματικά βαρέα και ανθυγιεινά και πραγματικούς αναπήρους); 

Ολοι τους αξιοσέβαστα στελέχη της πρώην και νυν πολιτικής και κοινωνικής ζωής ουδεμία φωνή διαμαρτυρίας έβγαζαν τότε. Πότε; Ας πούμε την περίοδο που η λίστα βαρέων και ανθυγιεινών, που οδηγούσε σε πρόωρη συνταξιοδότηση, περιελάμβανε από μοδίστρες μέχρι εκφωνητές ραδιοφώνου.

Ας πούμε τους ένστολους που βγαίνουν σωρηδόν μέχρι σήμερα στη σύνταξη από τα 45-50 τους χρόνια με το αιτιολογικό της αποστράτευσης, όταν στις χώρες των εταίρων μας βγαίνουν άνω των 60 ετών(με το τρίτο μνημόνιο επιτέλους οι ένστολοι θα συνταξιοδοτούνται στα 58-60 τους). 

Ας πούμε τους πατέρες του δημοσίου και των ΔΕΚΟ και τις μητέρες ανηλίκων όλων των Ταμείων (ποιών ανηλίκων όταν οι περισσότερες έβγαιναν με παιδιά ηλικίας άνω των 16 ετών;) που συνταξιοδοτούνταν στα 50-50 τους; 

Το απίστευτο είναι ότι περίπου 200.000 προωρίτες βγήκαν στην σύνταξη, εν μέσω κρίσης, χάρις στους "γίγαντες"πολιτικούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη. Το τρίτο μνημόνιο, δυστυχώς, δεν έσβησε από το χάρτη τους προωρίτες συνταξιούχους αλλά απλώς τους αναγκάζει με οικονομικά αντικίνητρα να μην μπορούν να βγουν από τα 50 τους στη σύνταξη αλλά μετά τα 55 τους. 

Δηλαδή φτάσαμε να δοξάζουμε τους ξένους με τα μνημόνια (δεν συμφωνώ σε όλα τους) που προσπαθούν να βάλουν τάξη και να επιβάλουν την κοινωνική δικαιοσύνη. Και εδώ θλίβομαι με συναδέλφους μου δημοσιογράφους που όταν ανακοινώνονται μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης στο ασφαλιστικό γράφουν αρλούμπες όπως "Μαχαίρι" στις πρόωρες συντάξεις κλπ..Ντροπή.

Αλλά νά ΄ταν μόνο αυτά; Ετσι σήμερα σχεδόν 1 εκατομμύριο προωρίτες συνταξιούχοι (οι ευνοημένοι των κρατούντων) έφτασαν να μας περιγελούν.Και μας περιγελούν και για έναν ακόμη λόγο. Ενώ παίρνουν τη συνταξούλα τους (παχυλή για αρκετούς) εμείς τα κορόιδα θα πρέπει να πληρώνουμε τακτικά τις εισφορές μας για να κάααθονται.

Αμ δεν κάθονται. Οι τρεις στους τέσσερις δουλεύουν με "μαύρα" καθόσον αν είναι δηλωμένοι περικόπτεται κατά 75% η σύνταξή τους. Στο χώρο μας το φαινόμενο είναι απίστευτο. 

Αρκετοί δημοσιογράφοι και την πίτα (τη σύνταξη) ολάκερη έχουν και το σκύλο (με τα  «μαύρα») χορτάτο. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) και όλα τα άλλα Ταμεία (ΙΚΑ,ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΛΠ ) το ακούτε η κάνετε τον Κινέζο;