Έφτασαν αισίως το ποσό των 80 δις ευρώ τα "κόκκινα δάνεια" (επιχειρηματικά,στεγαστικά,καταναλωτικά) και ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας έρχεται το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να ξεχωρίσει την "ήρα απ το στάρι"...

Με ένα λόγο να διαπιστώσει την οικονομική η μη δυνατότητα αποπληρωμής των "κόκκινων" δανείων για πολλούς από τους υπερήμερους δανειολήπτες .

Να διαπιστώσει δηλαδή ποιοι είναι οι πραγματικά αδύναμοι να εξοφλήσουν τις δόσεις των δανείων τους (άρα να προστατευθούν) αλλά ποιοι οι μπαταχτσήδες(άρα επιτέλους να πληρώσουν) .

"Θα βγουν λαγοί μού λεγε πρόσφατα ένα τραπεζικό στέλεχος καθώς υπό το φόβο του πλειστηριασμού μιας επιχείρησης η μιας κατοικίας πολλοί έχοντες δανειολήπτες θα σπεύσουν να υπαχθούν σε ρύθμιση.Μην το γελάς...

Πάρα πολλοί είδαν φως και μπήκαν στη διαδικασία του "σιγά μην πληρώσω βρε αδελφέ".

Έχουν δει τα μάτια μας ανθρώπους με γεμάτο πορτοφόλι να παριστάνουν τους αδύναμους εκμεταλλευόμενοι την νομοθετική "ομπρέλα" του νόμου Κατσέλη αλλά και άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων και να απέχουν από πληρωμές δόσεων του δανείου τους..."

Δεν ξέρω πόσο δίκιο έχει ο τραπεζικός οφείλω όμως να συμφωνήσω εν μέρει μαζί του γνωρίζοντας την νεοελληνική ιδιοσυγκρασία και νοοτροπία .

Αυτή που νομιμοποιεί τον καθένα μας,στο όνομα της νεοελληνικής μαγκιάς, να υπεκφεύγει από τις υποχρεώσεις του προς δημόσιο και τράπεζες όταν μάλιστα του παρέχεται και νομοθετική κάλυψη. Εδώ υπήρξαν ψηφοφόροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ με την κρυφή επιθυμία ότι θα τους διαγράψει τα τραπεζικά δάνεια.

Το ίδιο άλλωστε δεν γίνεται με οφειλές στην εφορία η τα ασφαλιστικά ταμεία; Κορόιδο σε τούτο τον τόπο είναι αυτός που είναι συνεπής και νομοταγής... Μα θα πει κάποιος και είναι αλήθεια.Η κρίση οδήγησε πολλούς στο να μη μπορούν να πληρώνουν..Αυτό όμως συνέβαινε και στο παρελθόν; 

Γνωρίζει κάποιος ότι το 83% των οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία δημιουργήθηκαν έως το 2009 (εποχή της ευμάρειας; ..Όντως η κρίση επέτεινε τα πράγματα για πολλούς..Πως γίνεται όμως κάποιοι ίδιου επαγγελματικού κλάδου η οικονομικής επιφάνειας να πληρώνουν κι κάποιοι άλλοι όχι; Είναι ευκαιρία λοιπόν με τον αναθεωρημένο κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών να ξεχωρίσει η "ήρα απ το στάρι" και να δούμε ποιοι και πόσοι θα ανταποκριθούν.Και είμαι βέβαιος ,υπό τον φόβο των πλειστηριασμών ότι θα ναι αρκετοί..Ενοχλεί τους συνεπείς ,ορισμένοι (κάποιες χιλιάδες;) να "πουλάνε" τρέλα και να αδιαφορούν στην αποπληρωμή του δανείου τους ,αλλά την ίδια ώρα να θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Δηλαδή να συνεχίζουν να ζουν όπως το 2009 χωρίς να νοιάζονται αν αυτή η στάση τους (να μην πληρώνουν) θα οδηγήσει σε "κούρεμα"των καταθέσεων.

Τόσες άλλωστε ευνοϊκές ρυθμίσεις έγιναν για αυτούς για να σώσουν το σπίτι τους .Αλλά είπαμε μη μας λείψει η πολυτέλεια όπως παλιά..Δηλαδή ταξιδάκια κλπ. Όσο για τους διαπιστωμένα οικονομικά αδύναμους φυσικά και πρέπει να προστατευθούν.

Οι υπόλοιποι (δεν ξέρω πόσοι είναι) μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσουν να το παίζουν "τζάμπα μάγκες".Κάποιοι επιχειρηματίες πήραν δάνεια και γέμισαν τις θυρίδες ξένων τραπεζών.Δανειολήπτες πήραν στεγαστικό και σταμάτησαν να πληρώνουν ας έχουν τη δυνατότητα .

Η νεοελληνική κουτοπονηριά στο μεγαλείο τους..Ε αυτοί επιτέλους ας πάψει η πολιτεία να τους προστατεύ​ει..Παλιότερα οι πατεράδες μας έκαναν το σκ.. παξιμάδι για να είναι συνεπείς όταν δανείζονταν.Τα μας μας και σας μας νομίζω πρέπει να τελειώνουν..