Αλλο και τούτο  πάλι. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, τα μέχρι χθες μνημονιακά κόμματα (Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι) αντι-μνημονιακά γινήκαν μόλις στην αντιπολίτευση βρεθήκαν. Μόνο στο... Ελλάντα μπορούσε να συμβεί αυτό. 

Οι τρεις πολιτικοί "καβαλιέρος" τραβούν για την "άγρια δύση" της Αντιπολίτευσης  και ήδη έβγαλαν τα άσφαιρα εξάσφαιρά τους. Ποντάροντας μετά μανίας στο αντιμνημονιακό συναίσθημα πολλών από εμάς που δικαίως η αδίκως πιστεύουμε ότι κάποιοι από την Εσπέρα βάλθηκαν να μας ξεκάνουν κάτω από τον καυτό ήλιο  με νέα μαρτυρικά μέτρα. Και ω του θαύματος, άρχισαν να μας χαιδεύουν τα αυτιά για να αλιεύσουν ψηφαλάκια.

Σήμερα μεταμορφώθηκαν σε Καρμπονάρους (Ιταλοί επαναστάτες) αντί για "γερμανοτσολιάδες" όπως τους αποκαλούσαν μέχρι χθες  οι σημερινοί υποστηριχτές των μνημονίων. Τώρα βέβαια οι τρεις "καβαλιέρος" βρίσκονται στην  αντιπολίτευση και πονηρά σκεπτόμενοι, πιστεύουν ότι κανένας από  εμάς τους δόλιους πολίτες δεν θα ζητήσει από δαύτους εξηγήσεις ,σύνεση και υπευθυνότητα.. Σιγά σιγά θα προτάξουν κι αυτοί στους "αιμοδιψείς" δανειστές μας -όπως παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ- το φλάμπουρο της "επανάστασης" καταγγέλλοντας ταυτόχρονα για προσκυνημένους τους σημερινούς κυβερνώντες. Ασχέτως αν ήταν αυτοί που έβαλαν πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφιστεί στη Βουλή η συμφωνία τον Αύγουστο.

Μια συμφωνία που περιείχε λεπτομερώς τα προαπαιτούμενα μέτρα... Ο απίστευτος πολιτικός λαικισμός. Κανείς τους δεν καταλαβαίνει φαίνεται  ότι το γαιτανάκι αυτό των μεταστροφών θα τους κάνει ακόμη περισσότερο αναξιόπιστους και θα αναγκάσει ακόμη περισσότεροι πολίτες να πάψουν να ασχολούνται μαζί τους.

Και την ώρα των εκλογών, οψέποτε γίνουν, χιλιάδες ψηφοφόροι θα ξεχάσουν πλέον που βρίσκεται το εκλογικό τους τμήμα. Πλανώνται πλάνην οικτρά αν πιστεύουν ότι η αλλαγή στάση τους θα αλλάξει και την πολιτική συμπεριφορά των πολιτών. Πιο εύκολα μπορεί ένας Ολυμπιακός να γίνει Παναθηναικός στο ποδόσφαιρο παρά  με την ανοίκεια στάση τους να αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο. 

Γελά ο κόσμος με τα αντιπολιτευτικά καμώματά τους και τους κακολογεί  χειρότερα. Τέτοια μεταμόρφωση ούτε σε χαρακτήρες σε μυθιστορήματα του Κάφκα δεν συναντάς.Φταίνε ,λένε, τα μέτρα που συμφώνησε η Κυβέρνηση λες και οι ίδιοι έχουν στο τσεπάκι τους δεκάδες άλλα ισοδύναμα και  δεν τα λένε για να μην τους πάρει τη δόξα ο ΣΥΡΙΖΑ..

Κύριοι της αντιπολίτευσης σοβαρευτείτε. Ηδη μας έχετε τρελάνει. Μη νομίζετε όμως με το πονηρούλι μυαλό σας ότι θα μας εξαπατήσετε. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς...