Στην πολιτική δεν μετρούν οι καλές προθέσεις αλλά τα χειροπιαστά αποτελέσματαΑφορμή παίρνω από την πρόθεση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να δώσει τη δυνατότητα  σε όσους απέκτησαν "μαύρα" (εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια) χρησιμοποιώντας χωρίς μέτρο, το "σπορ" της φοροδιαφυγής, να τα δηλώσουν και αφού φορολογηθούν να τα νομιμοποιήσουν.

Είτε εάν πρόκειται για  ρευστό που είναι κατατεθειμένο στο εξωτερικό (σε τράπεζες ή καλύτερα σε off shore ) "παστωμένο" σε στρώματα και κρύπτες, είτε ακόμη εάν πρόκειται για τιμαλφή, έργα τέχνης, αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, εταιρικά μερίδια κλπ. Ακόμη κι αν αφορά «βρώμικο» χρήμα που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες όπως ναρκωτικά, τράφικινγκ, ληστείες κλπ. Οι τελευταίοι,του κοινού εγκλήματος, όπως δήλωσε χθες βράδυ στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών δεν θα τύχουν βέβαια ευνοικών ρυθμίσεων.

Οι υπόλοιποι εφόσον τα δηλώσουν, στο υπό διαμόρφωση περιουσιολόγιο, θα κληθούν απλώς να καταβάλουν τους αντίστοιχους ,για αδήλωτα εισοδήματα, φόρους χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. 

Αλλως, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο κ. Αλεξιάδης όσοι "λαδοχέρηδες " ή "μακρυχέρηδες" φοροφυγάδες εντοπιστούν με αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία αυτά αυτομάτως θα κατάσχονται υπέρ του δημοσίου και στους παραβάτες θα επιβάλλονται βαρύτατα πρόστιμα ,ενώ θα διώκονται και ποινικά. 

Ωραίες και ευγενείς οι προθέσεις σας κ.Τρύφωνα αλλά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Κύριε Αλεξιάδη στο Ελλαδιστάν ζούμε όπου περισσεύουν οι φοροφυγάδες, οι κλέφτες και οι λωποδύτες. Περιμένετε αλήθεια ότι θα δράσει μέσα τους ο πατριωτισμός και η ηθικότητα ενώ δεν δρούσε επί χρόνια (όταν φοροδιέφευγαν και φοροδιαφεύγουν ασυστόλως) ούτε όταν ακόμη,και εν μέσω κρίσης,το μόνο που επιδίωξαν ήταν να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό. 

Αλήθεια κ.Τρύφωνα δεν έχετε ακόμη μάθει τη νοοτροπία του Νεοέλληνα; Πιστεύετε στην αγνή ελληνική ψυχή;

Είναι δυνατόν κλέφτες και φοροφυγάδες να δηλώσουν τα κλοπιμαία; Η Αστυνομία θα γελά με όλα αυτά. Πάντως κ.Τρύφωνα καλού κακού κρατήστε γερά τα γκέμια μη φύγουν τα άλογα,όπως λένε στο χωριό μου. Αλλά δυστυχώς τα άλογα την κοπάνησαν (με τα μαύρα τους λεφτά) και μας χαιρετάνε τώρα ακούγοντας κάτι τέτοια...