Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Από τα πρωινά έως τα βραδυνά τηλεπαράθυρα ο πάσα εις βουλευτής, υπουργός, ειδικός, καλλιτέχνης κλπ. ξεσαλώνει αδιάντροπα ως άλλη τηλεπερσόνα, Αλίκη Βουγιουκλάκη όχι στο Ναυτικό, αλλά στην έρμη την TV.

Οσοι έχουν υπομονή και έχουν πλέον με βάση τις μετρήσεις μόνον γέροντες και γριούλες, παρακολουθούν αδιάφορα μύριες όσες αψιμαχίες, κόντρες κλπ..Το έπαθλο το λαμβάνουν όσοι ξελαρυγγιάζονται ή θορυβούν φωνασκώντας. Τότε ίσως κάποιοι γέροντες τηλεθεατές ξυπνήσουν από τον βαρύ τους ύπνο.

Ολοι τους έχουν προτάσεις και θέσεις που άπαξ και εφαρμοστούν η Ελλάς θα πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και της κατάκτησης του κέντρου του κόσμου. Εχουν άποψη επί παντός του επιστητού άσχετα αν θα έπρεπε να εφαρμόζεται στην περίπτωσή τους η ρήση "έχεις γνώμη εφόσον έχεις γνώση". 

Βαυκαλίζονται και ακκίζονται, ως άλλες μωρές παρθένες μπροστά στη "μαγευτική" τηλεοπτική κάμερα. Επί της ουσίας στις περισσότερες των περιπτώσεων, αδειανές κουβέντες, αοριστίες, ευχολόγια κλπ. Με ένα λόγο ένα ατελείωτο μπλα μπλα. 

Τι μένει από όλες αυτές τις δήθεν συζητήσεις και τα στρογγυλά τηλεοπτικά τραπέζια; Γεμίζει μεν ο τηλεοπτικός χρόνος των καναλιών αλλά εμείς (όσοι παρακολουθούμε) μένουμε με την πλήξη και την απορία μέσα μας. 

Μας δουλεύουν; Εφτασαν υπουργοί να μην περνά η μέρα τους χωρίς να καλημερίσουν τον Γιώργο Παπαδάκη και να μην πουν καληνύχτα στον Μάκη τον Κουρή. Μεγάλα και ατέλειωτα λόγια ίσον μικρές πράξεις. 

Αυτή είναι η τηλεοπτική πατρίδα μας. Αλλά και η κοινοβουλευτική δεν πάει πίσω. Σοφόν το σαφές. "Οταν κάποιος δεν έχει να πει κάτι σιωπά"...

Ηδη όμως άρχισα και εγώ το μπλα μπλα και ώρα να σταματήσω..