Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα περιβόητα «κόκκινα» στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά τραπεζικά δάνεια (107 δισ. παρακαλώ) και τις αλλαγές που απαιτούν εδώ και τώρα οι δανειστές προκειμένου να εκταμιεύσουν την πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ. 

Κι αυτό που δικαίως ζητούν είναι, κατά πρώτον -γιατί πολλά λαϊκίστικα ακούγονται και γράφονται-να μπει επιτέλους φρένο στους συστηματικά κακοπληρωτές-πλην εύπορους - δανειολήπτες οι οποίοι από  το 2010 προστατευόμενοι από το νόμο Κατσέλη  παριστάνουν τους Κινέζους. Και κατά δεύτερον να κατοχυρωθεί νομικά η προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Μια δίκαιη απαίτηση, πού πρώτοι εμείς θα πρέπει να είχαμε φροντίσει να πράξουμε, πριν κάποιες δεκάδες χιλιάδες επιτήδειων μπαταχτσήδων-παπατζήδων δανειοληπτών τινάξουν την μπάνκα στον αέρα και αντί να πέσει το σπίτι τους να τους πλακώσει θα πλακώσει εμάς τους υπολοίπους...

Αλλωστε στο Ελλαδιστάν είμαστε και στη χώρα αυτή ότι δηλώσεις είσαι (τώρα το πότε, πως και πότε θα σε ανακαλύψουν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο ). Οι  αποκαλούμενοι μπαταχτσήδες-δανειολήπτες αρκετοί από τους οποίους  έχουν από το 2010  ενταχθεί  στο νόμο Κατσέλη, και ικανοποιητικά εισοδήματα διαθέτουν και περιουσίες, αλλά εμάς τις Τράπεζες και το Κράτος έφτασαν να μας κουνούν αδιάφορα και επιδεικτικά το μαντήλι. 

Ακούω ότι αν περιοριστεί η προστασία που παρέχει ο νόμος Κατσέλη (σήμερα σχεδόν άπαντες, φτωχοί και πλούσιοι, βρήκαν στέγη στο νόμο αυτό ) αρκετές πρώτες κατοικίες θα βγουν σε πλειστηριασμό και οι ιδιοκτήτες τους θα πεταχτούν στο δρόμο. Αμ δε. Στο Ελλαδιστάν το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι..Αυτό της προσφυγής στα δικαστήρια. Αλήθεια υπάρχει Ελληνας που πιστεύει ότι θα υπάρξουν δικαστές  σε διοικητικά δικαστήρια που θα επικυρώσουν πλειστηριασμούς; Εδω ολόκληρη αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος έγινε το 2001 για την απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου σε αορίστου και ουδενός συμβασιούχου η δικηγόρου-εργατολόγου δεν ίδρωσε το αυτί. 

Προσέφευγαν αμφότεροι και κατέθεταν στα δικαστήρια ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές και οι περισσότεροι επέστρεφαν στις εργασίες τους, ωραίοι σαν Ελληνες κι ας είχαν λήξει οι συμβάσεις τους. Το΄χουμε ξαναπεί. Η εφαρμογή των νόμων στο Ελλαδιστάν απέχει από εδώ έως το Βλαδιβοστόκ... Μη τσιμπάτε. Ετσι θα συμβεί ακόμη κι εάν η "ομπρέλα" του νόμου Κατσέλη θα προστατεύει από του χρόνου  πολύ λιγότερους δανειολήπτες από ότι σήμερα. Ολοι θα προστρέχουν στα δικαστήρια και οι περισσότεροι (δικαίως η αδίκως) θα δικαιώνονται και θα παγώνει η διαδικασία των εξώσεων και των πλειστηριασμών. Το μόνο «όπλο» που θα έχουν οι Τράπεζες θα είναι ο εκφοβισμός των κακοπληρωτών-μπαταχτσήδων και το τρέξιμο στα δικαστήρια. Ισως ο  φόβος των εξώσεων από σπίτια και επιχειρήσεις αναγκάσει ορισμένους   από αυτούς να ανοίξουν το πουγκί τους και να αρχίσουν να πληρώνουν κάποιες από τις δόσεις των δανείων τους παύοντας να παριστάνουν τους Κινέζους. Και από Κινέζους παπατζήδες και μπαταχτσήδες άλλο τίποτε σε αυτή τη χώρα...