Δύο οι λόγοι για να αγανακτεί κανείς σήμερα. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με  το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Ενώ  ο γάιδαρος (ιδιωτικός τομέας) ψόφησε (ελάχιστες επιχειρήσεις και μαγαζιά  πληρώνουν πλέον τους  υπαλλήλους τους στην ώρα τους  και με ισχνές απολαβές, αν δεν απολύουν σωρηδόν) η ιερή αγελάδα του δημοσίου ζει και βασιλεύει.

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή οι κυβερνώντες του Σύριζα ανακάλυψαν ότι  έχει ακόμη ικανό  γάλα στα μαστάρια της η ιερή αγελάδα του δημοσίου ικανό για να ποτιστεί  κι άλλο, με νέες αυξήσεις και επιδόματα, η ευγενής συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για αυτούς που ούτε capital control  αντελήφθησαν καθώς δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει στάση πληρωμών, ούτε  έζησαν στο πετσί τους τι εστί απόλυση, όπως τα ζει  τα τελευταία 6 χρόνια (αλλά και πριν)ο χειμαζόμενος ταλαίπωρος  ιδιωτικός τομέας. Είχαν και έχουν την απόλυτη προστασία όλων των κατά καιρούς κρατούντων αλλά ακόμη και των κομμάτων που δήθεν αντιπολιτεύονται τους κυβερνώντες...

Οπως επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν φώλιαζαν μέσα τους  όπως τα νεογνά της κότας.  Κι αυτό λόγω   της ευγένεια τους να πριμοδοτούν  στις εκλογές τα   κόμματα που εποφθαλμιούν το γκουβέρνο. Τώρα το νυν κυβερνών  φρόντισε να τους ανταμείψει με νέες αυξήσεις και επιδόματα .Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και είναι το περιούσιο κομμάτι του πελατειακού συστήματος, καθώς αυτό τους διορίζει (σύμφωνα με στοιχεία του ΑΣΕΠ οι δύο στους τρεις σήμερα δημοσίους υπαλλήλους δεν πέρασαν από την "πόρτα" του αλλά από τα "παράθυρα" των κομμάτων),και  αυτό είναι που τους περιθάλπει ακόμη και μέσα στην  κρίση (τους έγιναν απλώς κάποιες περικοπές στις αποδοχές τους).

Αποτέλεσμα  η κρίση να περνά  ξυστά από δίπλα τους χωρίς να τους πολυακουμπά. Δεν τους γκρέμισε όπως τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, τους καταχρεωμένους μαγαζάτορες με τα λουκέτα,τους ελεύθερους επαγγελματίες που ξέμειναν να δουλεύουν 16ωρα για λίγους πελάτες, τους αγρότες που περιμένουν τις ισχνές επιδοτήσεις για να βγουν στη σπορά κλπ.

Ο δεύτερος λόγος να αγανακτεί κανείς  είναι η στάση της Τρόικας σε όλα τα παραπάνω. Δείτε τα στοιχεία της Eurostat. Μέσος μεικτός μισθός σήμερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ,ΝΠΙΔ,Α.Ε ) 40.700 ευρώ, στο στενό δημόσιο τομέα 30.300 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα 22.100 ευρώ (ίσον 1000 ευρώ καθαρά με το ζόρι). Πως είναι δυνατόν να περνούν αυξήσεις στο προστατευμένο, από απολύσεις και στάση πληρωμών. δημόσιο και η Τρόικα να το αποδέχεται; 

Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση θεριεύει. Την ώρα που ζητούν περικοπές σε χαμηλές συντάξεις. Την ώρα που τόσος κόσμος δεν έχει να πληρώσει φόρους, δάνεια αλλά ούτε και το ρεύμα του σπιτιού του. Είναι να αγανακτεί κανείς. Που  φτάνει να ζητεί την παρέμβαση της Τρόικας. Που απογοητεύτηκε τόσο νωρίς από κάποιους που ήλπισε ότι θα αποκαταστήσουν μιας μορφής δικαιοσύνη.