Σοκάρεται κανείς αν διαβάσει την εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα της δόσης του 1 δισ ευρώ, καθώς θα διαπιστώσει ότι ψηφίζονται ως νέα μέτρα αυτά που είχαν ψηφιστεί πριν από λίγα χρόνια αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί.

Το παράδειγμα που βγάζει μάτι είναι αυτό που αφορά το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο. Στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου οι αθεόφοβοι εθνοπατέρες δηλώνουν ορθά κοφτά ότι στην πραγματικότητα επαναφέρουν για ψήφιση στη Βουλή, μετά από 4 χρόνια, το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο μιας και εφαρμόστηκε αλά καρτ.

Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (εφοριακοί, τελωνειακοί κλπ)έχοντας μπάρμπα στην Κορώνη τη σκαπούλαραν και υπέστησαν μικρότερες περικοπές από άλλους συναδέλφους τους που στην Ελλάδα ονομάζονται κορόιδα. Αλλά συνέβησαν και αρκετές άλλες σκόπιμες εξαιρέσεις ή παραβιάσεις του νόμου, όπως αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση του νέου μισθολογίου.

΄Οπως:

1) εξαιρέθηκαν αρκετές κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου (ειδικό επιστημονικό προσωπικό Ανεξαρτήτων¨Αρχών, δημοσιογράφοι, μετακλητοί υπάλληλοι, ειδικοί συνεργάτες της Κυβέρνησης και αιρετών οργάνων των ΟΤΑ)

2) Απονεμήθηκε ο Α βαθμός σε πολλούς υπαλλήλους(επιθεωρητές ελεγκτικών σωμάτων,προισταμένους εκπαίδευσης κλπ) παρότι ο νόμος έκανε λόγο για περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων (γενικών διευθυντών, διευθυντών)

3) το ενιαίο μισθολόγιο προέβλεπε αξιολόγηση προσωπικού και υπηρεσιών αλλά δεν εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για να εφαρμοστεί (μην είδατε τον Παναή)

4) οι κρίσεις για βαθμολογική προαγωγή γινόταν ακώλυτα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και όχι όπως όριζε ο νόμος μέσω ΑΣΕΠ. Τις παρεκκλίσεις και παραβάσεις αυτές του νόμου δηλώνεται στην εισηγητική έκθεση, έρχεται να διορθώσει το νέο μισθολόγιο. Να το δούμε αγαπητοί εθνοπατέρες και να μη το πιστέψουμε.Τι θα συμβεί;

Μάλλον σε 2-3 χρόνια θα 'χουμε πάλι νέο νόμο για να διορθώσει τον τωρινό για το μισθολόγιο του δημοσίου. Λες και είναι ο πρώτος που δεν εφαρμόζεται; Αλλωστε η μόνιμη καταστρατήγηση νόμων στη χώρα μας έχει αρχή από το 1821. Και σοφά είχε ειπωθεί από τον Εμμανουήλ Ροΐδη για το τι απαιτείται.

"Εις νόμος , ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων"