Μερικά παραδείγματα απτά και κατανοητά. Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι όμως (της οικονομίας) ξέμεινε στην έρημο και όχι το καραβάνι προχωράει (όπως λέει η αραβική παροιμία την οποία χρησιμοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας). 

Και ιδού γιατί.

ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο ΣΤΕ κατά της επέκτασης των ορίων συνταξιοδότησης( να συνεχίσουμε βρε παιδιά να τους βγάζουμε στα 50 τους χρόνια). Ζητάει επίσης επιστροφή στους μισθούς του 2009 (να καταργηθεί το ΑΣΕΠ γιατί όχι; Οι δύο στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους σήμερα είναι ρουσφέτια..Παλαιότερα σχεδόν όλοι τους με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς λόγω επετηρίδας.

*Ορισμένοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι κατάντησαν τα γιουσουφάκια και οι ντουντούκες των αφεντικών τους. Αν κατηγορηθεί εκδότης σπεύδουν τα "πιστόλια" της ενημέρωσης να κατατροπώσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που -άκου λέει- τάβαλαν με τα φιλέσπλαχνα αφεντικά τους.

*Στο ασφαλιστικό το μόνο που τους νοιάζει (όλων σχεδόν των κομμάτων) είναι να μην πειραχτούν οι μεγαλοσυνταξιούχοι(παρεμπιπτόντως κόπτονται και για τους χαμηλοσυνταξιούχους) και όσων από τα 45 τους χρόνια απομυζούν κάθε ικμάδα πλούτου (σιγά μη η Φώφη Γεννηματά επιστρέψει τη συνταξούλα της που πήρε από τα 45 της)

*Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει φως παρά μόνον ζούγκλα. Ολα σχεδόν τα κόμματα και αποκόμματα περνούν διατάξεις με αποκλειστικό όφελος τα ψυχοπαίδια τους (ίσον τα ρουσφετάκια τους)

*Στο παράλληλο πρόγραμμα επιχείρησαν να μονιμοποιήσουν χιλιάδες συμβασιούχους σε Δήμους και να απαλλάξουν για την παρανομία τους δημάρχους (ανάμεσά τους οι προοδευτικοί και νομοταγείς Καμίνης και Μπουτάρης). Ευτυχώς το Κουαρτέτο των δανειστών τους πήρε είδηση και τα πήραν πίσω. 

*Βγαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος και ξιφουλκεί για το ασφαλιστικό που ο ίδιος, μετά του κυρίου Κουτρουμάνη, ρήμαξαν βγάζοντας στη σύνταξη,εν μέσω κρίσης, 200.000 50άρηδες/ρησες δημοσίους υπαλλήλους και μητέρες ανηλίκων (οι περισσότερες βγήκαν στη σύνταξη με παιδιά 17 και 18 ετών). Τόσο ανήλικα..

*Η φοροδιαφυγή οργιάζει και όλοι ομνύουν στην αποκαθήλωση της. Τον 22ο αιώνα άραγε; Καλή και ευγενής η προσπάθεια του Τρύφωνα Αλεξιάδη για το πλαστικό χρήμα. Οαση στη μαυρίλα..

*Γίναμε από κοινωνία των 2/3, κοινωνία του 1/3. Περίπου 800.000 εκ. άνθρωποι (400.000 δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι τόσοι μεγαλοσυνταξιούχοι ανάθεμα αν κατάλαβαν ότι περνάμε κρίση)

*Με τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται βρε σύντροφοι ? Το ξεχάσαμε όπως και τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ;

*150.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων κι άλλοι τόσοι επιχειρηματίες κήρυξαν στάση πληρωμών(ας όψεται ο νόμος Κατσέλη)..Πόσοι από αυτούς είναι όντως σε οικονομική αδυναμία και άρα να προστατευτούν? Βρείτε επιτέλους τους μπαταχτσήδες..Δεν θα καταστραφεί μια ολόκληρη κοινωνία εξαιτίας τους.

*Ξυπνήστε και αποκαταστήστε επιτέλους δικαιοσύνη'