Επηξαν στον χειμερινό τουρισμό Αράχωβα και Περτούλι..Το ίδιο και τα εμπορικά κέντρα..Αν ο Σόιμπλε επισκεφτόταν την Ελλάδα θα έκοβε τις φλέβες του..Καλά νάναι οι υψηλόμισθοι του δημοσίου ,οι μεγαλοσυνταξιούχοι και το "μαύρο" χρήμα της παραοικονομίας..Το 50% των Ελλήνων καλοπερνάει..Το άλλο 50% δίνει τη μάχη της επιβίωσης..Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης..Ιδού ποιους σάρωσε η κρίση και για ποιους απλώς περνάει ξυστά η καθόλου δεν τους ακούμπησε..

ΤΟ 50% ΠΟΥ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΕΙ..

  • Οι μισθωτοί του δημοσίου που παίρνουν(ακόμα) πάνω από 1.300 ευρώ το μήνα ..Συνήθως είναι και ζευγάρια (δάσκαλοι,εφοριακοί,δικαστές και λοιποί γραφειοκράτες)
  • Μαγαζάτορες,ξενοδόχοι κλπ σε αστικά κέντρα και νησιά που κονομάνε αρκετό "μαύρο" και αδήλωτο χρήμα.26 εκ.τουρίστες άφησαν φέτος μπόλικο χρήμα..Σχεδόν όλοι τους εμφανίζουν εαυτούς να πένονται και φυσικά μονίμως κλαίγονται μπροστά στις κάμερες με πολλούς αφελείς συναδέλφους-ρεπόρτερ να τους πιστεύουν..
  • Μεγαλοσυνταξιούχοι άνω των 1.300 ευρώ (κι αυτοί συνήθως είναι ζευγάρια)..Ισον 2600 ευρώ το μήνα..Κι αυτοί όλως συνήθως κλαίγονται ως γνήσιοι γκρινιάρηδες Ελληνες κι ας μη τα δικαιούνται οι περισσότεροι ..
  • Επιχειρηματίες που επωφελήθηκαν από τα χαμηλά μεροκάματα,τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών αλλά ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας δεν έφεραν..Αντιθέτως έγιναν κροίσοι μέσα στην κρίση και πλουτίζουν..Οι περισσότεροι από αυτούς,ως ψευδεπίγραφοι πατριώτες,φρόντισαν τα τελευταία χρόνια να στείλουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις εκ.ευρώ..Οι ζημιές για τους εργαζόμενους ,τα κέρδη για αυτούς..
  • Επιδοματούχοι του δημοσίου,μεγαλοαγρότες με παχυλές επιδοτήσεις,Κέντρα και ομάδες συμφερόντων αφαίμαξης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ,εισοδηματίες κλπ..Μονίμως διαμαρτυρόμενοι και μονίμως ωφελημένοι.. Για όλους αυτούς(και αρκετούς άλλους) η κρίση πέρασε ξυστά και σχεδόν δεν τους ακουμπά...

ΤΟ 50% ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΕΡΝΑΕΙ..

  • Οι μισθωτοί του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που σφάχτηκαν οι μισθοί τους και σήμερα φτάνουν να παίρνουν ,όταν και όποτε το παίρνουν,το χιλιάρικο (οι περισσότεροι παίρνουν από 500-800 ευρώ το μήνα)..Αυτοί όντως δεινοπαθούν..
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και μαγαζάτορες που έπεσαν στη μέγγενη της κρίσης και είδαν πελάτες να χάνονται και λουκέτα να έρχονται.. *Οι αγρότες(η μεγάλη πλειοψηφία τους) που ζουν με πενιχρά εισοδήματα και τώρα καλούνται να κάνουν το σκ...τους παξιμάδι..
  • Οι άνεργοι του 1,5 εκ..Αυτοί σιωπούν η την κοπανούν στο εξωτερικό..
  • Οι νέοι (πτυχιούχοι και μη) που αμείβονται αλά Αλβανία.
  • Οσοι τελοσπάντων αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια,ρεύμα,εφορία κλπ..Αυτοί είναι το άλλο μισό της ελληνικής κοινωνίας..Για αυτούς η κρίση είναι εδώ..Και δεν περιμένουν τις γιορτινές μέρες για να την αντιληφθούν..τη βιώνουν καθημερινά...