Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ δεν αποτελούν διακύβευμα νομής εξουσίας για τον έναν η τον άλλον από τους δύο υποψηφίους αλλά διακύβευμα του αν το "κάρο" της κομματοκρατίας ξεκολλήσει από το βούρκο της κοινωνικής ανυποληψίας.

Και κυρίως αν πρωτεύσει η αξιοπιστία των κομματικών μας ταγών που επί δεκαετίας έσπειραν θύελλες και οδήγησαν το "κάρο" της οικονομίας στο βούρκο. Αν δεν υπάρξουν φρόνιμοι και με φρονήματα και δεν εξορθολογιστούν Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση ο τόπος θα συνεχίσει να βολοδέρνει στην απάθεια,τον κρατισμό,τη μιζέρια και την κατήφεια.

Να μιλήσουν σταράτα, οι έχοντες και μη την ευθύνη για το σημερινό "έλα να δεις" και να πράξουν επιτέλους αναλόγως χωρίς να υπολογίζουν το όποιο πολιτικό κόστος. Να πάψουν να βαυκαλίζουν τους πολίτες με ευχολόγια και φρούδες ελπίδες. Η οικονομία είναι αριθμοί και μεγέθη. Οι άνθρωποι περνούν καλά η όχι από το τι οικονομία έχουν κτίσει.

Ο ρόλος των πολιτικών και της εκάστοτε εξουσίας είναι να επιμερίσει δικαίως πλούτο, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η χώρα μας είχε δεθεί στο άρμα του υπερδανεισμού και της αχαλίνωτης κατανάλωσης. Μια ολόκληρη γενιά μετά τη Μεταπολίτευση ευτύχησε να ευδαιμονεί χάρις στα δανεικά και όχι βεβαίως χάρις στον πλούτο που δεν παρήγαγε.

Τον λογαριασμό καλούνται τώρα αναλογικά να τον πληρώσουν όλοι. Κι για αυτό τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εφαρμόσουν τη "διπλή μέθοδο των τριών" για τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Να μην αρχίσουν πάλι το γνωστό τροπάρι των φίλων,των κουμπάρων και των συγγενών που πάντα βγαίνουν εκτός υποχρεώσεων.

Και να πληρώσουν πάλι τη "νύφη" αυτοί που δεν επωφελήθηκαν η να εξοφλήσουν εξ ολοκλήρου το λογαριασμό αυτοί που παρήγγειλαν κι έφαγαν τα λιγότερα στο πάρτυ των προηγούμενων δεκαετιών. Αυτοί δηλαδή που έτρωγαν τα ψίχουλα από το τραπέζι των συνδαιτημόνων που κατασπατάλησαν τον πλούτο από τα δανεικά και τα κοινοτικά κονδύλια. Εδώ σε θέλω κάβουρα.

Η ιστορία θα σας κρίνει όλους Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και θα δικαιώσει αυτούς που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ασχέτως αν στον τρέχοντα χρόνο "μαυριστούν" ακόμη και από τους ψηφοφόρους. Ξεχνάει κανείς τον Χαρίλαο Τρικούπη η τον Ελευθέριο Βενιζέλο που δικαιώθηκαν στη μνήμη μας και από την Ιστορία αλλά δεν είχαν δικαιωθεί στην κάλπη;