Διαβάζω καθημερινά,όσο αντέχω,βαρύγδουπες αναλύσεις για τη μορφολογία,την ανθρωπογεωγραφία, τον ιδεαλισμό και την ιδεολογία των κομμάτων και θλίβομαι.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι πίσω από όλες τις δράσεις η τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων υποκρύπτονται μεγαλόπνοες επιδιώξεις από τους ινστρούχτορες της πολιτικής και άδολες στοχεύσεις για την καλυτέρευση της κοινωνίας. Αμ δε.

Εβλεπα τις συγκεντρώσεις των υποψηφίων των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ (αλλά παλαιότερα και σε ανάλογες άλλων κομμάτων εξουσίας) και αναρωτιόμουν για τους οπαδούς των κομμάτων.

Ολοι αυτοί,οι κομματικοί του κάθε κόμματος εξουσίας,γιατί άραγε τρέχουν,μιας και είναι και κάποιας ηλικίας,πίσω από τους επίδοξους αρχηγούς ? Τρέχουν για το γενικό καλό που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν οι πολιτικοί τους ταγοί η για το δικό τους το καλό; 

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χρειάζονται οι κομματικές οργανώσεις .Πάντα ήταν φυτώρια πολιτικών και εξουσιαστικών επιδιώξεων των φωστήρων της πολιτικής,αλλά οι υπόλοιποι ,ο απλός λαός τι γυρεύει εκεί; Μη ντρέπονται να το πουν οι περισσότεροι.

Καταρχάς να εξαιρέσουμε τους αγνούς αγωνιστές που έχουν ενταχθεί στα μη κυβερνητικά κόμματα εξουσίας.

Εδώ οι προθέσεις είναι όντως άδολες γιατί δεν επιδιώκουν να επωφεληθούν από κάτι..Αλλά στα κόμματα εξουσίας; Μήπως είναι τα επιδιωκόμενα ρουσφέτια του βουλευτή η του κόμματος ; Μήπως είναι οι μικροεξυπηρετήσεις που έχουν να κάνουν από μια μετάθεση μέχρι το σβήσιμο της κλήσης από την τροχαία;  Μήπως να τρουπώσουν κάπου τα παιδιά μας βρε αδελφέ και παλιά αλλά και τώρα μέσα στη θύελλα της κρίσης; Ποιοι ήταν οι υποστηριχτές και οι ωφελούμενοι του πελατειακού κράτους; Είναι απλό..Οσοι τρέχουν πίσω από πολιτευτές και κόμματα εξουσίας..Οσοι είναι μέλη κυβερνητικών κομμάτων ..Ολα γίνονται πρωτίστως για την μικροεξουσία (η μεγαλοεξουσία ανήκει στους πολιτικούς ταγούς),τη δόξα(αυτή είναι για όσους πολιτικούς αποκτούν την εξουσία) και το χρήμα( να πλουτίσουμε και μείς λίγο χάρις στο δημόσιο χρήμα).Αυτά μη τα προσπερνάμε..Καλές οι αναλύσεις των σχολιαστών για τους κατά καιρούς σωτήρες της χώρας αλλά τη χώρα όλοι μας τη φτιάξαμε.

Αρκετοί "εφαγαν" ψωμί και βρήκαν δουλειά στο δημόσιο, και όχι μόνο, τρέχοντας σε συγκεντρώσεις αλλά και εκλιπαρώντας σε κομματικά γραφεία για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις.

Οι αμέτοχοι έμειναν χωρίς μετοχές στη ζωή τους. Και είναι αυτοί που καταπίνουν την κρίση.Οσο για τους πονηρούς πολιτευτές αυτοί υπάρχουν χάρις στους δήθεν απονήρευτους οπαδούς. Οσο απονήρευτος είναι κάποιος που πονηρά επιδιώκει να επωφεληθεί από το κόμμα του.Για αυτό δεν μπορώ να βλέπω ζητωκραυγάζοντες οπαδούς σε κομματικές συνάξεις.