Δεν πέρασαν καλά καλά λίγες ημέρες από τη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης​ ζήτησε να ανακληθούν οι αυξήσεις που δόθηκαν σε μισούς δημοσίους υπαλλήλους με το ενιαίο μισθολόγιο (συμφωνώ μαζί του καθότι 150 εκ.ευρώ μπορούσαν να δοθούν σε αυτούς που έχουν πρόβλημα επιβίωσης)και μια βο(υ)λευτής του η Κατερίνα Παπακώστα ζήτησε με ερώτησή της στη Βουλή να αποκατασταθούν οι αποδοχές και οι συντάξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Τόσο ωραία. Ο αρχηγός ζητεί ανάκληση αυξήσεων στο δημόσιο και από την άλλη βο(υ)λευτές του σπεύδουν να υπερθεματίσουν σε νέο λαϊκισμό.  Ευτυχώς ο απαντών στην ερώτησή της Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης την έβαλε στη θέση της λέγοντας ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια υλοποίησης τέτοιων προτάσεων είναι περιορισμένα έως ανύπαρκτα.Τι φανερώνει αυτό; Ότι κάποιοι στη ΝΔ δεν έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η χώρα πτώχευσε και ότι πρωτεύουν άλλες ανάγκες όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και σταθερή δουλειά έχουν και σταθερές αποδοχές μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

Τα capital control οδήγησαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε στάση πληρωμών,παραγγελιών,απολύσεων κλπ.Οι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε που αντελήφθησαν τις συνέπειες στην αγορά. Και τώρα η κ.Παπακώστα ενθυμούμενη το ένδοξο παρελθόν της περασμένης δεκαετίας και την πελατειακή-ψηφοθηρική αντίληψη των βο(υ)λευτών έσπευσε να πλειοδοτήσει στην ικανοποίηση των κομματικών της πελατών. Τελικά το γκουβέρνο και η νοοτροπία δεκαετιών δύσκολα αλλάζει Κυριάκο. Ποιον όμως να πιστέψουμε; Εσένα ή την κ.Παπακώστα;