Το νέο σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό στη βασική του αρχιτεκτονική ικανοποιεί τους Ευρωπαίους κουτόφραγκους.

Οχι όμως τους μπακαλόμαγκες Νεοέλληνες.

Που έχουν μάθει αραχτοί και λάιτ να μην πληρώνουν ποτέ και από την άλλη να θέλουν παχυλότατες συντάξεις και εφάπαξ.Από κοντά τους αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που σπεύδουν να υποστηρίξουν όλους τους διαμαρτυρόμενους ασχέτως αν και πόσοι από αυτούς δικαίως διαμαρτύρονται.

Το ίδιο έκαναν και το 2001 με το τότε Ασφαλιστικό Γιαννίτση όταν οι ορδές των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους για να προασπίσουν τα προνόμια τους(πρόωρες συνταξιοδοτήσεις,υψηλές συντάξεις,χρυσά εφάπαξ κλπ) αναγκάζοντας την Κυβέρνηση Σημίτη να το πάρει πίσω.

Η πλάκα ήταν τότε ότι τους ακολουθούσαν και αυτοί που πλήρωσαν η θα πληρώσουν σήμερα το μάρμαρο.Φτάνει κανείς να πιστεύει ότι σε αυτό τον τόπο τελικά μόνη λύτρωση θα ήταν να σταματήσουν κάποτε να δίνονται συντάξεις.Μόνο έτσι οι Νεοέλληνες θα αντιληφθούν ποιοι είναι και μέχρι που φτάνει το μπόι τους.Αρκετοί νομίζουν πως είμαστε από παραγωγικής πλευράς η Σουηδία της Ευρωζώνης.

Αμ δε.

Η πτωχευμένη και χρεοκοπείσασα Ελλάς ακόμη δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η εποχή των παχιών αγελάδων πέρασε ανεπιστρεπτί.Κι όχι μόνο αυτό .Η τωρινή γενιά και η επόμενη θα πληρώσουν το μάρμαρο των δανεικών για όσους καλοπέρασαν τα προηγούμενα 30 χρόνια.Και συνεχίζουν κάποιοι ακόμη.Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.Αυτοί που έφαγαν τα πολλά(και συνεχίζουν) να πληρώσουν τώρα τα περισσότερα.Αυτό χαρακτηρίζει ένα δικαιικό σύστημα δικαιοσύνης.Ποιοι είναι αυτοί; Αρκετοί κρατικοδίαιτοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι φοροφυγάδες.Οι μεγαλοσυνταξιούχοι .Οι άρπαγες και άπληστοι εργολάβοι (μικροί και μεγάλοι),οι προμηθευτές(μικροί και μεγάλοι),οι επιχειρηματίες που φυγάδευσαν δις ευρώ στο εξωτερικό.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες,οι αυτοαπασχολούμενοι που κονόμησαν χοντρά και κάποιοι συνεχίζουν.Η διεφθαρμένη Ελλάς με ένα λόγο.

Υ.Γ1 Με το σχέδιο Κατρούγκαλου και το νέο φορολογικό ευνοούνται οι πολλοί και οι μικροί σε εισόδημα (σε βάρος των ολίγων και υψηλών εισοδημάτων).Αυτοί γιατί διαμαρτύρονται; Για τα προνόμια των ολίγων; Μόνο στο Ελλαδιστάν μπορούσε να συμβεί και συμβαίνει.

Υ.Γ2 Χθες απεργούσαμε.Ορισμένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δούλευαν κανονικότατα με πιτσιρικάδες "συναδέλφους"των 500 ευρώ. Είναι από αυτές που τα αφεντικά τους πρωτοστατούν υπέρ όλων των απεργών. Λίγη τσίπα.