Τα φορολογικά στοιχεία των μισών Ελλήνων για το 2015 , όπως αποτυπώνονται στις καταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών​ συστημάτων, είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Οι μισοί Ελληνες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα έως 5.000 ευρώ.Αν εξαιρέσει κανείς τους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τους συνταξιούχους (πάνω από 5,2 εκ.σε σύνολο 8,5 εκ.φορολογουμένων) που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους από τη μισθωτή εργασία η τη σύνταξη-αν κι αυτοί κρύβουν πρόσθετα εισοδήματα από άλλες πηγές- τότε οι υπόλοιποι αυτοαπασχολούμενοι,επιχειρηματίες,αγρότες,έμποροι ,βιοτέχνες κλπ σχεδόν λιμοκτονούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία oι 8 στους 10 από αυτούς δηλώνουν έως 5.000 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή έως 440 ευρώ το μήνα γιατί αρκετοί δηλώνουν και 200 ευρώ το μήνα.Μετά από αυτό η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προετοιμάσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την παροχή συσσιτίων.Γιατί είναι αδύνατο να ζήσει ένα άτομο η μια οικογένεια με 200-400 ευρώ το μήνα.

Από την άλλη φυσικά και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που ζουν στα όρια της ένδειας.Αλλά αυτοί ζουν στα δυτικά προάστια της Αττικής ,στη ζώνη του Περάματος στον Πειραιά η σε άγονες περιοχές της Περιφέρειας και όχι σε μέσες και υψηλές περιοχές της Αττικής η των υπόλοιπων πόλεων στη χώρα μας.

Δεν είναι εξωπραγματικό να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 60.000 ευρώ μόλις πάνω από 50.000 Ελληνες; Το μέγα πρόβλημα στην χώρα μας-θα το επαναλάβουμε- είναι ένα και μοναδικό.Οπως μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν γνωρίζαμε πόσους υπαλλήλους είχε ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας,έτσι από συστάσεως του Νεοελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει η Εφορία τα πραγματικά εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων με εξαίρεση αυτά των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και για αυτούς μόνον τα εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από τη σύνταξη η τη μισθωτή εργασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών μαζί με τα ξερά να την πληρώνουν και τα χλωρά (βλέπε τεκμήρια διαβίωσης σε ανέργους η μισθοσυντήρητους).

Η μόνη λύση για τον εντοπισμό των πραγματικών εισοδημάτων θα επαναλάβουν κάποιοι είναι να λειτουργήσουν επιτέλους οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί.Αυτό όμως κατάντησε ανέκδοτο. Όταν ακόμη και μισθωτοί αρνούνται να ζητήσουν απόδειξη για τις αγορές τους σιγά που νοιάστηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μαγαζάτορες να κόψουν απόδειξη άρα να εντοπιστεί ο τζίρος τους.

Ο εντοπισμός τους σήμερα γίνεται κατά προσέγγιση με τα τεκμήρια διαβίωσης και χάρις σε αυτά καλούνται να πληρώσουν φόρους.Η μόνη λύση εδώ και τώρα και θα την επαναλάβουμε ,καθώς αρκετοί (ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) έσπευσαν να την αποκηρύξουν, είναι μία. Ρευστό μόνο 50 ευρώ τη βδομάδα από τις Τράπεζες. Έτσι όλοι οι Ελληνες θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα.

Στην περίπτωση αυτή δεν ξεφεύγει κανείς καθώς ο τζίρος του καθενός θα καταγράφεται σε ατομική μερίδα μέσω των Τραπεζών άρα θα τον γνωρίζει και η Εφορία . Τότε θα αποκαλυφθούν οι πραγματικά πλούσιοι "φτωχοί "αλλά και οι πραγματικά φτωχοί.Τότε το Κράτος θα μπορεί να καλέσει τους πάντες να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί. Έτσι θα γνωρίζουμε πόση από τη μισή Ελλάδα είναι όντως αδικημένη η ριγμένη η πόση από αυτή μας δουλεύει.