Οντως δεν βγάζεις άκρη με τον Ελληνα.

Αργόμισθοι,κρατικοδίαιτοι,τεμπέληδες,βολεμένοι,ευνοούμενοι,προνομιούχοι κλπ αλλά και πραγματικά εργαζόμενοι όλοι έχουν το ίδιο δίκιο και τις ίδιες παλαβές απαιτήσεις σε αυτό τον διαολότοπο.

Το βλέπεις τώρα-όπως και παλαιότερα-με τις διαμαρτυρίες διάφορων κοινωνικών ομάδων με αφορμή τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές μας.Να πληρώσουν-λένε- όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς.

Στον ίδιο χορό διαμαρτυρίας χορτάτοι και πεινασμένοι.Οπως..

  • Οι δικαστές,τα σώματα ασφαλείας και το Στράτευμα κι ας πήραν αναδρομικά για τις μειώσεις που τους έγιναν μετά το 2012 αλλά και αυξήσεις στους μισθούς τους.Με αποφάσεις του μισθοδικείου δηλαδή των ίδιων των δικαστών.Δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.Τώρα η Ενωση Δικαστών-Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της ρίχνει στο πυρ το εξώτερο τα Μνημόνια.Νομίζουν ότι η χώρα δεν πτώχευσε.Η μάλλον μπορεί να πτώχευσε η μισή Ελλάδα αλλά εμάς μη μας αγγίζετε.
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι που οι περισσότεροι από αυτούς δεν πλήρωναν εισφορές ακόμη και την εποχή των παχιών αγελάδων ( άντε σήμερα να το καταλάβει κάποιος) και μετά δεν τους αρκούσαν οι συντάξεις που έπαιρναν.Σήμερα διαμαρτύρονται ακόμη κι αυτοί (το 80%) που θα πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές.Δεν βγάζεις άκρη..
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι που σε κάθε οργανισμό ανακαλύπτουν ότι έχει δεκάδες οργανικά κενά που πρέπει να καλυφθούν με νέες προσλήψεις.Τώρα πήραν αυξήσεις κι ας έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δεν παίρνουν ούτε επίδομα ανεργίας.Μάλλον σε λάθος χώρα ζουν οι άνεργοι.
  • Οι συνταξιούχοι που αφού σαν βαμπίρ ήπιαν το "αίμα" των δισεκατομμυρίων δανεικών που πήρε η Ψωροκώσταινα για να νοιώσει αρχόντισσα τώρα μετατρέπουν σε κανίβαλο τον κόσμο της εργασίας αρνούμενοι να υποστούν νέες μειώσεις στις συντάξεις τους.Κι ας ήταν οι συντάξεις που κατά 70% δημιούργησαν το τεράστιο δημόσιο χρέος.Τα βάρη να τα φορτωθεί ο κόσμος της εργασίας -αυτό υποστηρίζει και η Κυβέρνηση- με νέες αυξημένες εισφορές.Να συνεχίσουν ο ένας στους τρεις συνταξιούχους να παίρνουν σύνταξη πάνω από χίλια ευρώ όταν τα εργαζόμενα παιδιά τους αμείβονται με 600 ευρώ.
  • Οι αγρότες που και σήμερα οι μισοί δεν πληρώνουν εισφορές αλλά δεν δέχονται να μείνουν χωρίς σύνταξη στα γεράματα.
  • Κάποιοι όμως νοιώθουν και είναι πραγματικά αδικημένοι.Είναι οι άνεργοι και προσοντούχοι νέοι που βλέποντας όλα αυτά μοιάζουν έτοιμοι να εκραγούν.Είναι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι που επιβιώνουν μετά βίας.Είναι οι κακοπληρωμένοι του ιδιωτικού τομέα.Είναι αυτοί που ψάχνουν το μεροκάματο με το κιάλι.Είναι οι οικογένειες που τρέχουν για φαγητό σε συσσίτια.Κι όλα αυτά γιατί η κακομαθημένη γενιά-ακρίδα της Μεταπολίτευσης δεν θέλει να υποστεί των ευθυνών της. Να πληρώσει αυτή για αυτά που έφαγε με τρεις μασέλες.Προτιμά να βλέπει άνεργα τα παιδιά της παρά να χάσει κάτι της.

Εφτασε να μισεί τα παιδιά της.Θέλει να σερβίρει αυτή το πιάτο έτσι για να νοιώθει ότι αξίζει.Κι ας είναι αυτή που μαζί τους κυβερνώντες τα έφαγε όλα.Μέχρις σκασμού.