Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά "μαχαίρι" στις συντάξεις που απομυζούν κάθε ικμάδα της οικονομίας (15 δις ευρώ πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση ετησίως) την ώρα που υπάρχουν 1,5 εκ άνεργοι και οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι δεν καταβάλουν εισφορές.

Ποιος θα ταίσει αυτό το τέρας-Λεβιάθαν των 3 εκ συνταξιούχων,εκ των οποίων το 1/3 παίρνει πάνω από χίλια ευρώ καθαρά; Υπάρχουν ζευγάρια συνταξιούχων που μαζεύουν το μήνα κοντά στα 2.500 ευρώ.Είναι δυνατόν όταν ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ; 

Το ΔΝΤ έχει δίκιο γιατί..

  • Εχουμε 900.000 προωρίτες συνταξιούχους (45-50 ετών βγήκαν στη σύνταξη) που αμείβονται υψηλότερα από εκατοντάδες χιλιάδες άλλους συνταξιούχους.Και υψηλότερα αμείβονται και για πολύ περισσότερα χρόνια θα αμείβονται(άλλο στοιχίζει να βγεις στη σύνταξη στο 67 έτος ηλικίας κι άλλο στο 45 έτος).. 
  • Οι κρατικοδίαιτοι συνταξιούχοι (Δημόσιο,ΔΕΚΟ) παίρνουν ακόμη υψηλές συντάξεις αλλά πήραν και πλουσιοπάροχα εφάπαξ για να ζήσει μια γενιά ακόμη.
  • Ελάχιστοι συνταξιούχοι πλήρωσαν εισφορές ανάλογες με τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα.

Οι περισσότεροι του ιδιωτικού τομέα πήραν το ΕΚΑΣ γιατί είχαν ελάχιστα χρόνια ένσημα, οι περισσότεροι αγρότες παίρνουν σύνταξη χωρίς να έχουν πληρώσει ευρώ τσακιστό ,ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ πλήρωνε το δημόσιο εισφορές για αυτούς .. Και το κυριότερο που δεν χρειάζεται κανένα ΔΝΤ να μας το πει.Οι συνταξιοδοτικές δαπάνες συνετέλεσαν τα προηγούμενα 15 χρόνια στην διόγκωση κατά 80% του δημόσιου χρέους.

Με ένα λόγο δίναμε συντάξεις με δανεικά και όχι βάσει των εισφορών που εισέπραττε το ασφαλιστικό σύστημα.Σήμερα που στέρεψαν τα δανεικά (αντιθέτως καλούμαστε να αποπληρώσουμε και τα παλαιά) δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος (και όχι μόνο το ΔΝΤ) να πιστεύει ότι μια χρεοκοπημένη οικονομία,όπως η δική μας, μπορεί να υποστηρίξει συντάξεις μεγαλύτερες των 1200 ευρώ καθαρά.Οχι κύριες αλλά στο σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών.Καθαρά και ξάστερα.

Τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.