Αν αρρωστήσεις όπως εγώ χθες με ένα ανυπόφορο πόνο λόγω κολικού εντέρου και πας στον πηγαιμό για το νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" στους Αμπελόκηπους να εύχεσαι πάντα νάναι σύντομος ο δρόμος της γραφειοκρατίας καθώς σε πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ κυριαρχεί η ανοργανωσιά (ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις).

Μεσημέρι με ανυπόφορους πόνους στην κοιλιά επέλεξα να πάω στο πιο κοντινό εφημερεύον νοσοκομείο της περιοχής μου (που να μη πήγαινα).Στα έκτακτα ιατρεία νοσηλευτές και γιατροί άψογοι και συνεργάσιμοι.Τα πράγματα πήγαν κατά διαόλου όταν κρίθηκε ότι έπρεπε να κάνω ακτινογραφία κοιλίας και υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας.

Πού το μεμπτό θα πείτε.

Ως ασυνόδευτος έλαβα κάποια χαρτιά τα οποία έπρεπε να πάω στην υποδοχή (στην είσοδο του νοσοκομείου για θεώρηση και καταγραφή του ασφαλιστικού μου ταμείου).Στην υποδοχή δεκάδες άλλοι ασθενείς και συνοδοί ασθενών που περίμεναν στην ουρά για τις εγκρίσεις.

Χρειάστηκε να περιμένω μια ώρα και ενώ πονούσα αφόρητα.Ενοιωσα φαντάζομαι όλοι οι υπόλοιποι. Αντί ως ασθενής να με περιλάβουν για εξετάσεις γιατροί και νοσηλευτές πάσχιζα να λύσω πρώτα το "τέρας" της γραφειοκρατίας. Δίπλα μου μια γιαγιούλα ούρλιαζε από τους πόνους. Δεν άντεξα κι όταν έφτασε η σειρά μου ζήτησα να ακυρωθούν τα χαρτιά και την κοπάνησα για το διπλανό "Ερρίκος Ντυνάν".

Εδώ έχει να κάνεις με νοσοκομείο που προτεραιότητα έχει ο ασθενής και όχι τα χαρτιά.

Κυρ διοικητά του "Ερυθρού Σταυρού" έπηξα 25 χρόνια διαπιστευμένος συντάκτης στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ακούω για ON LINE σύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε ο πολίτης να μην χρειάζεται να γίνεται συλλέκτης δικαιολογητικών από υπηρεσία σε υπηρεσία. Θα το κάνουν μεταξύ τους οι υπηρεσίες είναι η μόνη υπόσχεση του κάθε Υπουργού ώστε ο πολίτης να απεμπλακεί από τη γραφειοκρατία.

Εν προκειμένω... Κυρ Διοικητά του "Ερυθρού Σταυρού' τόσο δύσκολο είναι να υπάρχουν υπολογιστές και σύνδεση ανά γραφείο η κλινική και η ενημέρωση της υποδοχής να γίνεται αυτόματα χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να γίνει ταχυδρόμος; Τόσο δύσκολο;