Διάβασα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Καθημερινή της Κυριακής και ένοιωσα τα σωθικά μου να ανακατεύονται.

Η Αριστερά όντως Γαβριήλ υπέστη,όπως είπες, συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα. Γιατί όμως; 

Μήπως γιατί είχε κτίσει το ιδεολογικό της είναι σε μια εξωπραγματική οικονομική πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική οικονομία της χώρας μας και την οικονομία της πολιτικής; Την κρίση Γαβριήλ δεν την έφεραν τα Μνημόνια,όπως σωστά ειπώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα,αλλά η δημοσιονομική κραιπάλη και σπατάλη των 30 τελευταίων χρόνων που δυστυχώς σε ορισμένους και σήμερα κρατικοδίαιτους κλάδους της οικονομίας δεν έχει ιδιαίτερα περιοριστεί.

Στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης π.χ οι 270 εργαζόμενοι την περνούν ακόμη ζάχαρη Γαβριήλ παρότι η εταιρεία βυθίστηκε στα χρέη της και επιχειρείται τώρα να αναστηθεί από την τέφρα της με νέα δάνεια. Η Τράπεζα που θα αναλάβει τη χρηματοδότησή της ζητεί,ανάμεσα στα άλλα,να μειωθούν κατά 30% οι μισθοί των εργαζομένων.Ποιος είναι σήμερα ο μέσος μισθός; 42.000 ευρώ.

Ο ΟΣΕ μέχρι πριν από λίγα χρόνια,Γαβριήλ, ήταν η πιο σπάταλη και καταχρεωμένη επιχείρηση του δημοσίου.10 δις ευρώ.Οι αμοιβές και οι συντάξεις των σιδηροδρομικών; Εφταναν τα 5.000 ευρώ το μήνα επί 14 μήνες.Από το 2000-2010 οι μισθοί και οι συντάξεις στο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 122% (στοιχεία από το βιβλίο Τάσου Γιαννίτση).

Η νοσοκομειακή δαπάνη από το 2003-2009 από 8 δις ευρώ εκτοξεύτηκε στα 16 δις ευρώ ,την ώρα που ο πληθυσμός μειώνεται αντί να αυξάνεται.Από την άλλη πλείστες ιδιωτικές επιχειρήσεις,εργολάβοι και προμηθευτές "μπουκώθηκαν" με δις ευρώ τραπεζικών δανείων,κρατικών ενισχύσεων,κοινοτικών κονδυλίων και έτσι ζήσαμε την εποποιία της κραιπάλης , της δημοσιονομικής ασωτίας,και των Ελβετικών τραπεζών.Οσο για τα φορολογικά έσοδα; 

Οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες δεν ήξεραν που κατοικοεδρεύει η Εφορία.Στον τομέα των συντάξεων; Πλήρης ασυδοσία.Παχυλές συντάξεις,εφάπαξ και πάει λέγοντας.Ακόμη και σήμερα είμαστε το μοναδικό κράτος στην Ευρωπαική Ενωση που δαπανά 16 δις ευρώ το χρόνο για να συντηρεί πλήθος παχυλών συντάξεων,στρατό προωριτών,άγαμων θυγατέρων κλπ.

Το γνωρίζεις Γαβριήλ ότι 4 εκ.Νεοέλληνες ζουν από τον κρατικό κορβανά; 2,7 εκ.συνταξιούχοι,800.000 υπάλληλοι σε δημόσιο και ΔΕΚΟ,και 400.000 με διάφορα επιδόματα.Ζούσαμε στον κομμουνισμό που ονειρεύεται ο κάθε αριστερός αλλά με καπιταλισμό σαθρό και υποτυπώδη.Γνωρίζεις Γαβριήλ ότι σε τιμές και όγκο εξαγωγών είμαστε στα ίδια επίπεδα με τη Βουλγαρία;

Αυτή όμως δεν πήρε 350 δις δάνεια και 170 δις κοινοτικά κονδύλια.Αυτά έκαναν"εύπορους" αρκετούς αγαπητέ Γαβριήλ και όχι η παραγωγική οικονομία μας.Εκτός αν πιστεύεις ότι είμαστε Γερμανία,Σουηδία η Δανία.Και την περίοδο αυτή των 30 χρόνων η Αριστερά ξεπερνούσε σε οικονομικό ενδοτισμό τα παραδοσιακά αστικά κόμματα.

Με την στήριξη της Αριστεράς στήθηκε το πελατειακό κράτος και ο παρασιτικός συνδικαλισμός.Που ωφέλησε αρκετούς.Ψηφαλάκια ήταν αυτά.Και έτσι όλοι μας,και η Αριστερά μαζί,πιστεύαμε πως τα σύννεφα δεν θα κατέβουν από τον ουρανό στη Γη.Που να φανταστούμε ότι θα έφερναν κάποτε καταιγίδες και μπόρες. Που δυστυχώς πνίγουν τους ανιδιοτελείς και αυτούς που δεν καρπώθηκαν πολλά. Οσοι άρπαξαν τα πολλά έκτισαν βίλες και αγόρασαν θαλαμηγούς και φυγάδευσαν τα παστωμένα σε θυρίδες τραπεζών και off shore . Αυτούς να αναζητήσει η Αρισ​τερά το πότε,και πως ..Αλλως θα νομίζει ότι τα σύννεφα φέρνουν μόνο βροχή και όχι μπόρες και καταιγίδες.