Στα τελευταία τους, τον Απρίλιο, φαίνεται πως μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό εκτός κι αν η Κυβέρνηση και το κουαρτέτο δεν τα βρουν και πάμε πάλι από την αρχή, σπάσιμο της συμφωνίας και οριστική έξοδος αυτή τη φορά από την Ευρωζώνη που ισοδυναμεί με πτώση στον γκρεμό.

Η όλη κόντρα έχει να κάνει με την απαίτηση του ΔΝΤ για "μαχαίρι" σε πλουσιοπάροχες κύριες και επικουρικές συντάξεις ,μερίσματα πρώην πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου,πολυτελή εφάπαξ κλπ.

Διαπίστωση πρώτη: Διαβάζω τα στοιχεία για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και μένω με το στόμα ανοιχτό..15,3 δισ. ευρώ οι οφειλές από 281.000 οφειλέτες σε ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ και ΕΤΕΑ.

Το 81% από αυτά είναι υποχρεώσεις ασφαλισμένων και εργοδοτών που συγκεντρώθηκαν έως το 2010.Δηλαδή ακόμη και την περίοδο των παχιών αγελάδων οι 281.000 αυτοί Νεοέλληνες μπαταχτσήδες η κακομοίρηδες αρνούνταν να πληρώσουν γιατί ήξεραν ότι και με το τζάμπα θα πάρουν σύνταξη.Και έπαιρναν Θα γίνει λέει "σαφάρι" μπας και συγκεντρωθούν τουλάχιστον 750 εκ.ευρώ.

Αν δεν εισέπρατταν έως το 2010 περιμένουν τώρα;

Διαπίστωση δεύτερη: 16 δισ. ευρώ ήταν πέρυσι η κρατική χρηματοδότηση για τα 2,7 εκ.των συνταξιούχων δηλαδή 9% του ΑΕΠ όταν καμιά χώρα στην Ευρωπαική Ενωση (ευημερούσα και όχι χρεοκωπημένη) δεν ενισχύει το συνταξιοδοτικό της σύστημα με πάνω από 4,5%.

Μόνο εμείς οι γαλαντόμοι το κάνουμε.Ετσι για μην μένει σάλιο για επενδύσεις και κοινωνική πολιτική. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια συνταξιούχων που συγκεντρώνουν 2.000 μέχρι και 3000 ευρώ μηνιαίως.Για να μην κοπούν λοιπόν οι παροχές αυτές (το 1/3 των συνταξιούχων λαμβάνει πάνω από 1000 ευρώ το μήνα δηλαδή 900.000 συνταξιούχοι) να δώσουν το "αίμα" τους οι εργαζόμενοι με αύξηση εισφορών και χαμηλότερες κατά 20%-30% συντάξεις από εδώ και μπρος για όσους βγαίνουν στη σύνταξη.

Η γενιά-ακρίδα(βλέπε δημόσιο,τραπεζουπάλληλοι,ΔΕΚΟ) που καταλήστεψε επί δεκαετίες τον δημόσιο πλούτο λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς,εφάπαξ,και συντάξεις να μη θιγεί.Οι σημερινοί νέοι και εργαζόμενοι των 500-1000 ευρώ να πάνε να πνιγούν.Μόνο το 15% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν σήμερα πάνω από 1000 ευρώ το μήνα.Αυτοί λοιπόν καλούνται να πέσουν κάτω από τα 1000 ευρώ για να μπορούν κάποιοι καλοζωισμένοι συνταξιούχοι να παίρνουν 1500 ευρώ και βάλε έκαστος.Και μην πουν ότι πλήρωσαν εισφορές.Οι εισφορές των περισσοτέρων δεν αντιστοιχούν ούτε σε 5 συντάξιμα χρόνια.

Διαπίστωση τρίτη: Ντρέπομαι να βγω κάποια στιγμή στη σύνταξη και να υποχρεώνομαι να ταίζω το παιδί μου όταν αυτό θα εργάζεται με 400 ευρώ το μήνα.Προτιμώ να βλέπω το παιδί μου να αμείβεται αξιοπρεπώς και όχι να το ταίζω εγώ ως συνταξιούχος.Καταντήσαμε κράτος των συνταξιούχων.

Διαπίστωση τέταρτη: Εν μέσω κρίσης Λοβέρδος και Κουτρουμάνης έβγαλαν στη σύνταξη 200.000 προωρίτες συνταξιούχους (κυρίως κρατικοδίαιτους και μητέρες ανηλίκων) στα 50 τους χρόνια.Τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε αυτό κατά κόρον.Μέση σύνταξη αυτών; 1.100 ευρώ.Μέση σύνταξη αυτών που βγήκαν με το γενικό όριο ηλικίας των 65 ή 67 ετών 800 ευρώ το μήνα.

Φανταστείτε και περισσότερα παίρνουν και επί πόσα περισσότερα χρόνια θα τα λαμβάνουν.

Υ.Σ. Μετά από αυτά τα ολίγα περιμένω από μια σοβαρή κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα.Δικαιοσύνη για όλους η για κανένα.Αυτό και μόνο.Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.