Το ΔΝΤ ξεκαθαρίστηκε από τη Μέρκελ ότι θα παραμείνει στο πρόγραμμα του 3ου Μνημονίου.

Αρα η η Κυβέρνηση η θα αναλάβει να ξεβολέψει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βολεμένων η θα σύρει τη χώρα στην καταστροφή παίρνοντας μπάλα τους πάντες.Εκτός αν συνεχίσει το ίδιο τροπάρι με έμμεσους φόρους αδιακρίτως κατά πάντων.Μέτρα θα ληφθούν όχι γιατί το ζητά το ΔΝΤ αλλά γιατί το πουγκί πρέπει να μοιράσει τα μετρημένα κουκιά του .

Ωστόσο το λίπος υπάρχει και η σημερινή οικονομική κατάσταση μιας χρεοκοπημένης χώρας,είτε το θέλουμε είτε όχι ,δεν μπορεί να αντέξει υπέρογκες ανισότητες σε μισθούς και συντάξεις .Ενα απλό παράδειγμα.

Ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα(εκτός από τη μονιμότητα που παρέχει και τη σταθερότητα στην καταβολή των αποδοχών) είναι σήμερα έναντι του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα 42% υψηλότερος όταν πρiν την κρίση ήταν 34%.

Αντί να κλείσει η ψαλίδα αυτή άνοιξε. Εκτός αυτών..

  • 2,7 εκ.συνταξιούχους για τους οποίους οι φορολογούμενοι καλούνται κάθε χρόνο να εισφέρουν με 16 δις ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στα ασφαλιστικά ταμεία για να αμείβονται ζευγάρια συνταξιούχων με 2000 και 3000 ευρώ το μήνα.
  • Σχεδόν 900.000 προωρίτες που θα αφού τους έβγαλαν στα 50 τους στη σύνταξη εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να τους συντηρούμε μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.Το τραγικότερο: Mέσος όρος σύνταξης σε αυτούς 1100 ευρώ όταν ο μέσος για όσους βγαίνουν με το κανονικό όριο ηλικίας των 67 ετών είναι 800 ευρώ.
  • Χιλιάδες υπάλληλοι σε δημόσιο και ΔΕΚΟ με αποδοχές των 1600-2500 ευρώ μηνιαίως.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι (το 80%-90%) των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών δηλώνει ετήσια εισοδήματα στην εφορία έως 5.000 ευρώ.Αρκετά η κοροιδία τους.Ευτυχώς υπάρχουν τα τεκμήρια διαβίωσης και πληρώνουν και κάτι τις στο δημόσιο κορβανά.
  • 200.000 εισοδηματίες από ακίνητα φορολογούνται ελάχιστα και πολύ κάτω από ότι φορολογείται η εργασία.Γιατί άραγε; Εισοδήματα δεν είναι αυτά που εισπράττουν; Η Κυβέρνηση η θα συγκρουστεί με πελατειακές κοινωνικές ομάδες που ακόμη απολαμβάνουν πολλά η η χώρα οδηγείται στα βράχια.Η κρίση έχει πλέον διαμορφώσει δύο Ελλάδες.Μια που ακόμη περνάει καλά και μια που εξαθλιώθηκε.

Στη δεύτερη είναι ο ιδιωτικός τομέας,οι άνεργοι,κλπ  Και είναι οι πολλοί..

Υ.Γ Σύμφωνα με στοιχεία τo 15% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει πάνω από 1.000 ευρώ, ενώ πάνω από 1000 ευρώ λαμβάνει το 35% των συνταξιούχων και το 40% των δημοσίων υπαλλήλων..Εδώ ξεχωρίζουν οι δύο Ελλάδες.