Τα είπε ευθέως η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις ποτέ δεν δέχτηκαν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και όσες από αυτές εφάρμοσαν το έκαναν μόνο και μόνο για να πάρουν τις δόσεις των δανείων.

Εχει τα δίκια της για το πελατειακό -συντεχνιακό-μεταπρατικό Ελληνικό κράτος που -όπως είπε-τα περιμένει όλα από τρίτους και μάλιστα αφού υποχρεωθεί λόγω ανάγκης.

Κι είναι αλήθεια γιατί μόνη έγνοια των εκάστοτε Κυβερνώντων του είναι η προστασία των συντεχνιών και του κομματικού τους στρατού.Επρεπε να έρθουν τα Μνημόνια για να σταματήσουν ο ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων.Είναι η όχι αλήθεια ότι έπρεπε οι δανειστές να μας βάλουν τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι για να σταματήσει..

  • Το όργιο της εξόδου στη σύνταξη από τα 40 και 50 χρόνια για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της καρέκλας και του βολέματος; 
  • Το πάρτυ των ρουσφετολογικών προσλήψεων και της γιγάντωσης του δημοσίου όπου οι υπάλληλοι έφτασαν να είναι περισσότεροι από τις καρέκλες; Με χλιδάτους μισθούς 14 μηνών που ο μέσος Γερμανός ούτε στα όνειρά του είδε; (Τη δεκαετία 2000-2010 αυξήθηκαν 122% οι μισθοί στο δημόσιο όταν στη Γερμανίαήταν "παγωμένοι" )
  • Το χαριστικό σύστημα των συντάξεων όπου και καμιά εισφορά να μην είχες πληρώσεις τη σύνταξη την έπαιρνες;
  • Το πάρε και συ Μπάρμπα με πλουσιοπάροχες συντάξεις 14 μηνών υψηλότερες και από τον τελευταίο μισθό σε χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου και όχι μόνο; Με εφάπαξ (οι κατοστάρες χιλιάδες ευρώ πήγαιναν σύννεφο στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ)που μόνο χώρα σαν την Ελβετία μπορούσε να δώσει;
  • Με την ατιμωρησία σχεδόν παντού; Από τους καταπατητές δασών,τους αυθαιρετούχους,τα μικρά και μεγάλα λαμόγια του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έκλεβαν ασυστόλως δημόσιο χρήμα(εργολάβοι,προμηθευτές κλπ) και ουδείς έμπαινε φυλακή και επέστρεφε τα κλεμμένα; Μπροστάρηδες σε αυτό και αρκετοί πολιτικοί.
  • Με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που χάρις στη διαπλοκή με πολιτικούς και Τράπεζες έγιναν μεγάλοι και τρανοί και γέμισαν με εκατομμύρια ευρώ τα θησαυροφυλάκια των ξένων τραπεζών; 
  • Με μια δημόσια διοίκηση που δούλευε με τον αραμπά και όχι με σύγχρονα εργαλεία γιατί έτσι βολεύονταν η αρπαχτή,η ρεμούλα και η ημιμάθεια των υπαλλήλων.
  • Με τις συντεχνίες πάσης επαγγελματικής κατηγορίας (από φαρμακοποιούς μέχρι ταξιτζήδες) να τα οικονομάνε μαύρα και ευρώ τσακιστό να μη δίνουν στα δημόσια ταμεία. Κι από την άλλη να ζητούν κράτος πρόνοιας.Φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή ίσον εθνικό σπορ.
  • Να φτάνει σήμερα η Ελλαδίτσα να τρέφει με κρατικό χρήμα(δανεικό και κοινοτικό και φυσικά όχι προιόν παραγωγής πλούτου μέσω της εργασίας και της επένδυσης ) 5 εκ.Ελληνες.Ορίστε πως βγαίνει το νούμερο.2,8 εκ.συνταξιούχους,800.000 δημοσίους υπαλλήλους και ΔΕΚΟ,600.000 προνοιακά επιδόματα,800.000 αγροτικές επιδοτήσεις ,200.000 από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Υ.Γ 1 Και έτσι η Ελλαδίτσα και οι Ελληνάρες ολοένα κλαίγονται.Και ζητούν να τους σώσουν.Εως πότε;

Υ.Γ 2 Στο τρελό πανηγύρι των 40 χρόνων ασυδοσίας και κραιπάλης αρκετοί Ελληνες δεν φέρθηκαν όπως οι πολλοί.Αυτοί κυρίως σήμερα την πληρώνουν.Κι αυτοί δικαίως έχουν λόγο να διαμαρτύρονται.Οι υπόλοιποι τουλάχιστον ας σιωπήσουν.Μη φτύνουν εκεί που μέχρις χθες έγλυφαν..