Μπουχτίσαμε, φουσκώσαμε. Νισάφι πια.

Σωστά τα έγραψε ο καλός συνάδελφος, Χρήστος Ξανθάκης. Να σφυρίξει επιτέλους ο διαιτητής τον αγώνα,να κλείσει δηλαδή η συμφωνία. Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε σενάρια επί σεναρίων. Ας πούμε όπως στο ασφαλιστικό πριν πάει στη Βουλή.

"Μειώνονται έως 40% οι συντάξεις" ήταν το μότο των περισσοτέρων συναδέλφων. Αν ανατρέξει κανείς σε δημοσιεύματα θα γελάσει πικρά.Τότε -αν τα πίστευες-σε έπιανε σύγκρυο.Το ίδιο και με τα "κόκκινα" δάνεια που αίφνης θα έρθουν τα "κοράκια" και θα βγάλουν από τα σπίτια τους τους μισούς νοικοκυραίους. Για τη φορολογία εκεί να δεις. Αυξάνει ο ΦΠΑ από το 23% στο 24% και αυτό μεταφράζεται σε εκτίναξη των τιμών πρώτης ανάγκης. Λες και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να απορροφήσουν το 1%.

Αν θέλουν να οικονομήσουν οι επιχειρήσεις η οι ελεύθεροι επαγγελματίες ξέρουν πολλά άλλα μονοπάτια. Αλλά το ζήτημα είναι με τη ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Να μπούμε σε μια κανονικότητα, βρε αδελφέ. Να ξέρουμε ποιος και τι οφείλουμε. Κανονικότητα θέλει και η οικονομία. Να έρθει-αν έρθει-ο επενδυτής και να ξέρει για 10 τουλάχιστον χρόνια τι έχει λαμβάνειν και τι πληρώνει. Οπως συμβαίνει ακόμη και στις βαλκανικές χώρες.

Ενα και ένα κάνουν δύο. Τα υπόλοιπα πλέον μας έχουν όλους κάνει ψυχαναγκαστικούς.

Υ.Σ Τα λέμε γιατί η τελευταία αξιολόγηση(του 2ου τότε Μνημονίου) έγινε το Νοέμβριο του 2013.Πριν από 2,5 χρόνια. Ε, τι υπομονή να 'χει κανείς.