Ο περίφημος "κόφτης" μισθών και συντάξεων που η Κυβέρνηση περιέλαβε στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του Μνημονίου θα εφαρμοστεί ,είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι,στην πράξη.Και ο "κόφτης" θα μπει εκεί που υπάρχει ακόμη λίπος.

Και το λίπος αυτό βρίσκεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεων που ξεπερνούν τα 1200 ευρώ το μήνα,και σε απολαβές επίσης κάποιων δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων,που παρά τα στεγνά ταμεία του δημοσίου λαμβάνουν αποδοχές άνω των 1.300 ευρώ το μήνα.

Θα εφαρμοστεί ,το λέμε,καθώς παρά τις έμμεσες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και την άγρια φορολογία τα έσοδα-αυτό καταγράφεται πάντα-θα είναι πολύ μικρότερα του προσδοκώμενου.

Από την άλλη ο ιδιωτικός τομέας θα σταματήσει να πληρώνει οφειλές σε εφορία,ταμεία κλπ.καθώς "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"Τότε αναγκαστικά ο "κόφτης" θα πέσει σε υψηλούς μισθούς του δημοσίου και συντάξεις.

Σήμερα ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι 780 ευρώ και στο δημόσιο 1050 ευρώ.

Είμαστε ακόμη το τελευταίο κράτος της Σοβιετίας όπου το δημόσιο αμείβεται περισσότερο (και με σταθερή εργασία) από τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα.

Ενώ αποτελεί απλώς υποστηρικτικό μηχανισμό του ιδιωτικού τομέα απολαμβάνει προνόμια χάρις στο πελατειακό σύστημα που είχε εκτραφεί επί δεκαετίες.Σε καμιά προηγμένη ευρωπαϊκή η άλλη χώρα οι αμοιβές στο δημόσιο δεν υπερτερούν του ιδιωτικού τομέα (με ελάχιστες εξαιρέσεις)πόσω μάλλον σε χρεοκοπημένες χώρες όπως το Ελλαδιστάν..

Μήπως αυτό είχε στο μυαλό το Δ.Ν.Τ που ζήτησε τον "κόφτη" για να εξορθολογίσει και να "σπάσει" το συντεχνιακό κράτος μαζί με την απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις σε πλείστες ΔΕΚΟ; Την ίδια στιγμή φαίνεται πως οδηγούμαστε και στο τέλος των πελατειακών κομμάτων της μεταπολίτευσης.Της εποχής που διόριζαν αλόγιστα την πελατεία τους στο δημόσιο,έδιναν παχυλούς μισθούς σε υπαλλήλους ακόμη και χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ,και πλουσιοπάροχα εφάπαξ και πολυτελείς συντάξεις σε νεαρότατη μάλιστα ηλικία (40ετών-50 ετών) στα δικά τους παιδιά.Αν έφτασε να την πληρώσουν κι αυτοί τότε έρχεται και το τέλος αυτών των κομμάτων.

Το 50% που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές ζήτημα είναι αν θα είναι 30% στις προσεχείς εκλογές.