Σε αυτή τη χώρα υπήρξαν μετά τη μεταπολίτευση οι εμπρηστές και τα χρόνια της κρίσης υπάρχουν οι πυροσβέστες.

Από το 1981 μέχρι το 2010 είχαμε πλειάδα εμπρηστών κρατικοδίαιτων πολιτικάντιδων.

Από το 2010 έχουμε τους πυροσβέστες πολιτικούς αρκετοί από τους οποίους υπήρξαν εμπρηστές.Και είναι αυτοί που μέρα νύχτα-δυστυχώς- πολιτικολογούν ενώ κάλλιστα οι περισσότεροι από αυτούς θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η κρίση δεν ήρθε ουρανοκατέβατη.Πολιτικάντηδες την εξέθρεψαν όταν δανείζονταν δις ευρώ σαν στραγάλια για να ικανοποιήσουν την κάθε είδους εκλογική τους πελατεία.Από υπαλλήλους ΔΕΚΟ,κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες,μέχρι αγρότες με πακέτα Χατζηγάκη.

Τα χρόνια της πλασματικής ευημερίας (1981-2010) στήθηκε το ξέφρενο πάρτυ.Μετά το 2010 όλες οι κυβερνήσεις δρουν-με δίκαιο η όχι τρόπο-ως πυροσβέστες.Αυτή είναι η αλήθεια.Το δυστύχημα είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που τώρα εμφανίζονται ως υπερασπιστές των λαικών συμφερόντων βρίσκονται και αρκετοί που συνήργησαν -με το δώσε και μένα μπάρμπα-στον υπερδανεισμό του κράτους.Αυτοί οι κύριοι πολιτικάντηδες ας το βουλώσουν επιτέλους.

Υ.Γ Η Αριστερά μπορεί να μην κυβέρνησε ​έως το 2010 αλλά δεν είναι άμοιρη ευθυνών.Συνηγορούσε σε κάθε παράλογο αίτημα συντεχνίας.