Αγαπητέ Δημήτρη. Σε παρακολουθώ στις οικονομικές αναλύσεις σου και πραγματικά σε θεωρούσα ορθολογιστή και συνετό γνώστη της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της αγοράς.Ωστόσο οι θέσεις σου, και των ΑΝ.ΕΛ, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για διετές πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών στους ένστολους με εξόργισε.

Μπορεί οι ένστολοι να επιτελούν έργο,έργο όμως επιτελούν και εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που τα χρόνια της κρίσης έχουν μισθολογικά εξαθλιωθεί. Μερικά χρήσιμα στοιχεία.

* Οι ένστολοι έχουν μονιμότητα και ποτέ δεν χρειάστηκε να ζήσουν, εν μέσω κρίσης αλλά και πριν, καθυστέρηση μηνών στις πληρωμές τους, άγριες
περικοπές αποδοχών,απόλυση κλπ.Εν μέσω κρίσης παραμένουν καλοπληρωμένοι ,εν αντιθέσει με τον καθημαγμένο μισθωτό της αγοράς.

* Ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι 1050 ευρώ ,ενώ στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα 780 ευρώ. Οι απολαβές των ένστολων είναι πολλαπλάσιες ακόμη και επιστημόνων μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα.

* Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως,καίτοι χρεοκοπημένη, που ο μέσος μισθός στο δημόσιο αλλά και η μέση σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων υπερτερούν κατά πολύ του ιδιωτικού τομέα. Οπως θάλεγες και εσύ είμαστε η τελευταία επαρχία της Σοβιετίας.

* Ολως τυχαίως η στήριξη στους ένστολους ?Λόγω παρουσίας του Πάνου Καμένου στο Υπουργείο Αμυνας και άρα χρήσιμη και αναγκαία εκλογική πελατεία. Πότε επιτέλους θα δοθεί τέλος στο θέατρο των πελατειακών προτιμήσεων των κομμάτων;

* Το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο πλειοδοτούν μονίμως στα περισσότερα αιτήματα (οικονομικά, συνταξιοδοτικά) κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως αυτών που ανήκουν στο στενό πυρήνα του Κράτους. Αν οι κύριοι αυτοί διοικητικοί δικαστές καλούνταν να βγάλουν αποφάσεις γνωρίζοντας τον κουμπαρά του Κράτους και την κατάσταση στην αγορά θα εξέδιδαν διαφορετικές αποφάσεις. Αλλά υπάρχει και η παροιμία "Το σπίτι του γείτονα ας καεί το δικό μου όχι".

* Διαβάζω ότι ψάχνετε ισοδύναμα για να μην παγώσουν οι ωριμάνσεις των "φίλων" ενστόλων. Προτείνω να πληρώσουν το 1,5 εκ.άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.Θα είναι μια λύση.

Με εκτίμηση.