Ήμουν νιος και γέρασα. Είδα για μια ακόμη φορά τις λίστες των φοροφυγάδων. Τα ίδια παντελή μου τα ίδια Παντελάκη μου... Διαπόμπευση δήθεν και αποτέλεσμα μηδέν. Ασε που οι περισσότεροι από αυτούς ή αυτές (εταιρείες) είναι πτωχευμένοι(ες), αποθανόντες φυλακισμένοι κλπ.

Το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα. Ζήτημα είναι εάν μπορεί από αυτές τις λίστες να εισπραχτεί το 10%.Για πρώτη φορά ,θυμάμαι, τις είδα επί Υπουργίας Αλογοσκούφη. Συνεχίζεται το ίδιο τροπάρι. Βεβαιώνουμε φόρους, προσαυξήσεις, πρόστιμα αλλά στα δημόσια ταμεία μπαίνουν ελάχιστα. Αυτοί που πληρώνουν είναι κυρίως οι μικροοφειλέτες. Οι μεγαλοφοροφυγάδες  έχουν όλα τους τα υπάρχοντα μεταβιβάσει σε τρίτους. Άρα δεν μπορείς να εισπράξεις τίποτε από αυτούς. Βέβαια εάν ήμασταν στις Η.Π.Α όλοι τους θα ήταν στης φυλακής τα σίδερα. Εδώ όμως είναι Ελλαδιστάν.

Υπάρχει και ένα χρονοβόρο δικαστικό σύστημα με δικηγόρους, ενστάσεις, προσφυγές και βάλε και άντε να βρεις άκρη και πότε. Το καλύτερο από το Υπουργείο Οικονομικών θα ήταν να δώσει τα ποσά,όσα είναι, που εισέπραξε από αυτούς. Τα υπόλοιπα μοιάζουν κοροϊδία ,εάν δεν είναι.

Υ.Γ. Τις λίστες αυτές θα πρέπει να τις δημοσίευσαν κατά καιρούς κυβερνήσεις στο παρελθόν, τουλάχιστον 5 φορές. Τα υπόλοιπα περιττεύουν…