Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι κλέβουν με πονηριά και καπατσοσύνη τις δουλειές των παιδιών μας.

Αφού τους έβγαλαν οι παμπόνηροι πολιτικοί στη σύνταξη στα 40-50 τους χρόνια δουλεύουν οι περισσότεροι με μαύρα στην αγορά και οι ταλαντούχοι και προσοντούχοι νέοι περιμένουν στις ουρές του ΟΑΕΔ. Στο συνάφι μας βρήκαν διάφορα κόλπα για να παίρνουν και τη σύνταξη ολόκληρη από το Ταμείο μας, κόβοντας αποδείξεις σε μπλοκ παροχών τρίτων η ιδρύοντας εταιρείες για να πληρώνονται μέσω αυτών.

Και την πίτα χορτάτη και το σκύλο χορτάτο. Και μετά κλαίγονται για την ανεργία των νέων. Το ίδιο συμβαίνει και στο δημόσιο. Γέμισαν Οργανισμοί, Ανεξάρτητες Αρχές και φορείς με συνταξιούχους προέδρους και μέλη επιτροπών. Τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωτικά αναστέλλεται η σύνταξή τους. Αλλά αυτό που συμβαίνει στην αγορά είναι πρωτοφανές.

Γεμίσαμε προωρίτες συνταξιούχους (αστυνομικούς κλπ) που δουλεύουν μαύρα από μπαρ μέχρι φύλαξη επωνύμων. Και ύστερα λέμε γιατί κατέρρευσε το ασφαλιστικό σύστημα και γιατί η ανεργία έφτασε σε ύψη ρεκόρ του 25%. Φυσικά αυτή είναι η καταγεγραμμένη.Η πραγματική ξεπερνά το το 40%. Επαίρονται τα κυβερνητικά στελέχη -όπως και οι προηγούμενοι- ότι υποχωρεί το ποσοστό της ανεργίας.

Κύριοι έφυγαν εκτός Ελλάδας 425.000 νέοι και μεσήλικες.Να γιατί εμφανίζεται σχετικά μειωμένη η ανεργία. Σταματήστε επιτέλους κ. Κατρούγκαλε την κοροιδία. Και βρείτε τρόπο να απαγορεύσετε δια νόμου στους συνταξιούχους την εργασία. Η παπάς παπάς η ζευγάς ζευγάς. Αλλως άλλο μισό εκατομμύριο νέοι μας θα πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς.Τότε η Ελλάς θάναι η χώρα που παράγει συνταξιούχους και μετανάστες.Η μήπως είναι;