Μετά τους συνταξιούχους ένστολους, δικαστές και  γιατρούς του ΕΣΥ που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχαν να τους περικοπούν μόνον κατά 50% οι περικοπές στις συντάξεις τους οι οποίες έγιναν το 2012,τώρα προσέφυγαν στο ίδιο δικαστήριο και οι πολιτικοί υπάλληλοι του δημοσίου ζητώντας να ακυρωθούν οι περικοπές τους στις επικουρικές συντάξεις.

Ο στενός πυρήνας του Κράτους που επί χρόνια απολάμβανε πλείστα προνόμια και ρουσφετολογικές απολαβές, αφού δηλαδή έφαγε το βόδι (χωρίς να εξαιρείται και ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματικός τομέας) τώρα μας ζητά και την ουρά. Όντως θα περικοπούν οι επικουρικές σε αρκετούς από τους μέχρι χθες σιτιζόμενους από τον κρατικό κορβανά. Οι περικοπές στις επικουρικές θα είναι περίπου της τάξης του 20%.Στις επικουρικές και όχι στις κύριες συντάξεις. Για να δούμε όμως με βάση τα στοιχεία του συστήματος "Ηλιος"(2014) , ποιες είναι σήμερα οι μέσες κύριες συντάξεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Έχουμε και λέμε. Συνταξιούχοι Τράπεζας Ελλάδος μέση κύρια σύνταξη 1.158 ευρώ, Δημόσιο 1.011,ΔΕΗ 1372 ευρώ, ΟΤΕ 1224 ευρώ, ΗΣΑΠ 1216 ευρώ..

Πάμε λοιπόν και στον κακομοίρη ιδιωτικό τομέα .ΟΓΑ 432 ευρώ( φυσικά δεν υπάρχει επικουρική σύνταξη),ΙΚΑ 705 ευρώ,ΕΤΑΑ(μηχανικοί,γιατροί,δικηγόροι )840 ευρώ,δημοσιογράφοι (αυτοί έχουν και επικουρική) 890 ευρώ,ΟΑΕΕ(έμποροι,αυτοκινητιστές κλπ) 735 ευρώ. Οι συγκρίσεις είναι αμείλικτες. Εν μέσω κρίσης οι τακτοποιημένοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν λένε να κοιτάξουν τι συμβαίνει γύρω τους, ούτε τους ενδιαφέρει. Τα θέλουν όλα δικά τους όπως προ κρίσης. Τότε που είχαν μισθούς που ζήλευαν ακόμη και οι Σκανδιναβοί συνάδελφοί τους. Κι ας υπάρχει σήμερα πάνω από το 60% των συνταξιούχων που επιβιώνει  με γλίσχρες συντάξεις .

Θα μας πούνε βέβαια  ότι αυτοί κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές, ενώ οι του ιδιωτικού τομέα όχι. Τις εισφορές τις κατέβαλε το Κράτος όπως τους μισθούς τους και ένα σωρό άλλα ευεργετήματα. Το παραμύθι να τελειώνει. Παίρνουν αρκετά ακόμη οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε σχέση με τους συνταξιούχους του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα. Ακόμη και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.1.050 ο μέσος μισθός σήμερα όταν στον ιδιωτικό τομέα είναι 780 ευρώ. Λίγη τσίπα παρακαλώ..