Το Δ.Ν.Τ και τα λεγόμενά του για την ελληνική οικονομία συνήθως προκαλούν την οργή σχεδόν όλων των Ελλήνων.Μήπως γιατί λέει και κάποιες αλήθειες που δεν μας αρέσει να ακούσουμε;

ΑΛΗΘΕΙΑ 1η. Ο κρατικός προυπολογισμός (δηλαδή οι φορολογούμενοι)συνεισφέρει ετησίως κατά 10%του ΑΕΠ με κρατική επιχορήγηση στη διατήρηση του ύψους και του αριθμού των συντάξεων που υπάρχουν σήμερα.Ο μέσος όρος κρατικής ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ευρωζώνη είναι 2,5% του ΑΕΠ.Γιατί τόση διαφορά ? Αρα η ακόμη αρκετές συντάξεις είναι υψηλές για τα ελληνικά δεδομένα η οι ασφαλιστικές εισφορές δεν βοηθούν να διατηρούνται οι συντάξεις σήμερα πάνω από ένα ύψος..

ΑΛΗΘΕΙΑ 2η. Αρκετοί μισθωτοί χάρις στο αφορολόγητο ,αλλά και αυτοαπασχολούμενοι (και μάλιστα πλούσιοι)λόγω των φοροαπαλλαγών δεν πληρώνουν φόρους.Ενας στους δύο στη χώρα μας δεν πληρώνει άμεσους φόρους όταν στο εξωτερικό το ποσοστό είναι 8%.Αρα κάποιοι έχουν καταφέρει και φοροδιαφεύγουν με τη βούλα του νόμου..

ΑΛΗΘΕΙΑ 3η. Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και οι άνεργοι παίρνουν ψίχουλα στη χώρα μας καθώς κάποιοι που έχουν δεν πληρώνουν φόρους,ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα προνοιακά επιδόματα χάνονται στο δρόμο.΄Μόνη και δίκαιη λύση ίσως αποτελέσει το εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης που θα δοθεί σε περίπου 700.000 δικαιούχους και θα κοστίζει ετησίως 700-900 εκ.ευρώ.

ΑΛΗΘΕΙΑ 4η. Το κόστος της κρίσης το πλήρωσαν κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μειώσεις μισθών,απολύσεις κλπ.Τώρα αν στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά το Δ.Ν.Τ ζητήσει περισσότερα υπέρ των εργοδοτών(ομαδικές απολύσεις κλπ)κάποιο λάκκο έχει η φάβα.Μάλλον τα λέει για να τα πάρει μετά πίσω..Αλλως δεν εξηγείται.


TAGS