Δεν θέλω επ' ουδενί να δηλώσω υπερασπιστής της χρήσης χημικών η δακρυγόνων σε συγκεντρώσεις η διαδηλώσεις εργαζομένων, συνταξιούχων  η γενικώς πολιτών. Ωστόσο διαβάζοντας την κατάθεση του αστυνομικού που ψέκασε τους συνταξιούχους βρήκα δίκαια τα λεγόμενά του.

Εκανε, όπως κατέθεσε, 2-3 φορές  ρίψη χημικών στα πόδια των συγκεντρωμένων συνταξιούχων έξω από το Μαξίμου υπό το φόβο ότι κάποιοι συνταξιούχοι θα αναποδογύριζαν την κλούβα των αστυνομικών, που κουνούσαν προς τη μια πλευρά, προκαλώντας θύματα είτε από τη δική τους πλευρά η από την πλευρά των αστυνομικών.

Εκτός από τα λεγόμενά του βρήκα δίκαιη και σωστή τη ενέργειά του. Βέβαια στον λαικισμό των Μέσων Ενημέρωσης λίγοι συνάδελφοι θα σταθούν στο γεγονός αυτού του κινδύνου: Να ανατραπεί η κλούβα και να θρηνήσουμε θύματα.

Ως ρεπόρτερ έζησα πολλές συγκεντρώσεις και πορείες. Και σε αρκετές από αυτές κάποιοι θερμόαιμοι, όταν ήταν παρούσες οι τηλεοπτικές κάμερες, ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και με ακραίες ενέργειες ώστε να έχουν βέβαιη προβολή το βράδυ από τα κανάλια.

Αυτό το παρατήρησα και χθες με την αστυνομική κλούβα.

Μου φάνηκε ακραία η ενέργεια ορισμένων συνταξιούχων να  σπρώχνουν την κλούβα προς μια κατεύθυνση γιατί ο κίνδυνος ανατροπής της ήταν πολύ πιθανός.

Δεν ξέρω αν υπήρχε άλλος τρόπος από μέρους των αστυνομικών, εκτός των χημικών, ώστε να σταματήσουν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι το μπρος-πίσω της κλούβας.

Τα λέω όλα αυτά αυτά γιατί είναι πολύ εύκολο να τα ρίχνει ο καθείς στην Αστυνομία μη λαμβάνοντας υπόψιν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες και αντιδράσεις πρόληψης κινδύνου από μέρους της..

Αν π.χ οι συνταξιούχοι αφήνονταν και αναποδογύριζαν την αστυνομική κλούβα με σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο θυμάτων τι θα είχαν ''σούρει'' οι πάντες στην Αστυνομία .Οτι ενώ μπορούσε να τους αποτρέψει με τη χρήση χημικών δεν το έκανε ...

Ναι αυτό θα έλεγαν...