Δεν είναι να ανοίξει δικαίως ένα ζήτημα η να παρουσιαστεί ένα υπαρκτό πρόβλημα στην Ελλάδα και η γενίκευση που ακολουθεί πάει σύννεφο…

"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Είναι τελευταία το σύνθημα κάποιων αυτοαποκαλούμενων συλλογικοτήτων πολιτών .Δηλαδή μαζευόμαστε 10 νοματαίοι ,ανοίγουμε ένα πανό και σε αυτό το γκουβέρνο μπορούμε με την παρουσία μας να ακυρώσουμε τα πάντα.

Όχι π.χ ένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός ανέργου αλλά όλων των πλειστηριασμών ακινήτων κι ας πρόκειται για ακίνητα που καταχράστηκαν κάποιοι κοινώς αποκαλούμενοι λωποδύτες, απατεώνες, κλέφτες, μπαταχτσήδες και πάει λέγοντας. 

Είναι η λεγόμενη γενίκευση (δηλαδή για τα πράγματα με κοινό όνομα  ισχύουν τα ίδια και όμοια ), η έλλειψη εξέτασης κάθε υπόθεσης ξεχωριστά  και η κατάργηση του αρχαιοελληνικού  μέτρου. 

Φυσικά οι μπαταχτσήδες, όπως καλή ώρα ο κουλουράς της Κρήτης η ο εργολάβος του Ευόσμου χαζοί είναι να μην εκμεταλλευτούν την ανακατωσούρα και την κάλυψη που τους παρέχουν ανενδοίαστα κάποιες αυτοαποκαλούμενες συλλογικότητες των 10 ατόμων ?

Πίσω από αυτούς τρέχουν και τα κακόμοιρα τα ΜΜΕ(Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) τα οποία λόγω κεκτημένης ταχύτητας ,εντυπωσιασμού και λαϊκισμού γράφουν και λένε ότι τους σερβίρουν χωρίς έλεγχο και διασταύρωση .Καλή ώρα με τον κακομοίρη τον κουλουρά της Κρήτης που έφαγε πρόστιμο 5.000 ευρώ για μη έκδοση άδειας εργασίας.

Και τι δεν έγραψαν... Ότι είναι πάμφτωχος, άνεργος κλπ. Και ήρθε μετά το σωματείο και αποκάλυψε την αλήθεια. Απατεωνίσκος που φοροδιαφεύγει συστηματικά έχοντας μάλιστα στήσει ολόκληρη ομάδα αλλοδαπών που δουλεύει πουλώντας κουλούρια στην παραλία για πάρτη του. Και μετά ήρθαν οι εργατικές πρώτες κατοικίες ανέργων και φωχοσυντηρητών του Ευόσμου που δήθεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη στο δημόσιο

Για να αποκαλυφθεί τελικώς ότι επρόκειτο  για 5-6 διαμερίσματα ενός εργολάβου που χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο.

Τα λέμε αυτά γιατί σε αυτή τη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας "και του "όλοι είμαστε ίδιοι" πρέπει επιτέλους να υπάρξει σοβαρότητα.

Κάθε διαμαρτυρία πολιτών ,θα πρέπει να στηρίζεται σε βάσιμους και υπαρκτούς λόγους και να αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις αδικίας σε βάρος συμπολιτών μας ώστε να μην βρίσκουν την ευκαιρία και να μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα τους οι πάντες .Να ανταποκρίνονται σε αυτό που λέμε δίκαιο.

Ώστε κάποιοι απατεώνες και είναι αρκετοί στη χώρα μας, να μην εκμεταλλεύονται  τη στήριξη που παρέχουν κάποιες συλλογικότητες πολιτών σε δυστυχισμένους και σε απόγνωση συμπολίτες μας. Υποχρεώνοντας ακόμη και την Πολιτεία να περνά από τη Βουλή νόμους που να ικανοποιούν , να βολεύουν και να απαλλάσσουν τους πάντες από οφειλές η χρέη τους στο δημόσιο η τις τράπεζες , οικονομικά ισχυρούς και αδύναμους, δυστυχισμένους και απατεώνες.
Διαφορετικά θα ισχύσει στην πράξη  αυτό που λέει ο σοφός μας λαός. "Κουτσοί, στραβοί όλοι θέλουν να καταλήξουν  στον Άγιο Παντελεήμονα".