Το 2060 θα συμβούν φοβερά και τρομερά πράματα στον Παράδεισο. Ο Άγιος Πέτρος αφού ανοίξει με τα  χρυσοποίκιλτα κλειδιά του τον Παράδεισο θα καλωσορίσει τον δρ.Σόιμπλε, υπουργό Οικονομικών για πολλά χρόνια της φίλτατης Γερμανίας. Εκεί ο δρ.Σόιμπλε θα του αναγγείλει την απομειώση και διαγραφή μέρους  του ελληνικού χρέους χάρις στη δική του συνεισφορά επιζητώντας από τον Αγιο Πέτρο μια θέση στον Παράδεισο.

«Έσωσα Αγιε μου,θα του πει, τους τεμπέληδες Έλληνες από την καταστροφή. καθώς όποια μέτρα και να συμφωνούσαμε με διάφορα Μνημόνια αυτοί μόλις το 30%-35% αυτών εφάρμοζαν στην πράξη. Μη έχοντας άλλη διέξοδο αποφάσισα κάποια βραχυπρόθεσμα ευνοϊκά μέτρα για την απομείωση του χρέους αυξάνοντας το χρόνο λήξης κάποιων ομολόγων και δίνοντας σταθερό χαμηλό επιτόκιο.

Ωστόσο Αγιέ μου ούτε αυτά τους έφταναν. Στο τέλος ένας διάδοχός μου Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να τους διαγράψει μέρος του χρέους μπας και σοβαρευτούν. Αντ αυτού μας βρίζουν πατόκορφα από το πρωί έως το βράδυ..Τι άλλο να τους έκανα ;" ..Και η απάντηση που ήρθε από τον Αγιο Πέτρο  "Ολο το χρέος τέκνο μου να τους διαγράφατε πάλι τα ίδια θα έκαναν.

Αυτά τραβάω εδώ. Έρχονται και κλαίγονται με το παραμικρό και όλα τα ρίχνουν στο κακό τους ριζικό και στους ξένους. Άλλωστε ξέρουν αυτοί το κόλπο..Παίρνουν δανεικά και μετά μην τον είδατε τον Παναή..Διακόσια  χρόνια αυτό κάνουν. Το ξέρεις ότι κι άλλα κράτη ,όπως εσείς, που τους δάνεισαν στο παρελθόν  διέγραψαν τα μισά από αυτά ;Άρα λοιπόν κορόιδο σας έπιασαν.

Οπότε άσε τον Παράδεισο και ξαναγύρνα στη Γη να μάθεις και κάτι άλλο. Ότι βγήκαν στις αγορές και θα ξαναρχίσουν πάλι τα ίδια. Να δανείζονται και να σπαταλούν χωρίς μέτρο. Εχουν μια παροιμία αν δεν τη ξέρεις. Οτι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ,,,ς μας.."