Μέχρι στα τέλη Μαρτίου πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Η αξιολόγηση δεν προδικάζει δυσμενή αντιμετώπιση όπως μεταθέσεις ή απολύσεις για όσους δημοσίους υπαλλήλους  κριθούν ελλιπείς ή ανίκανοι για τα καθήκοντά τους. Αποτελεί απλώς μια ακόμη απόπειρα του δημοσίου, παρακινούμενο από την πολιτική του ηγεσία, να αναμετρηθεί με τον εαυτό του βαθμολογούμενο και βαθμολογώντας το προσωπικό του χωρίς καμμιά διάθεση η πρόθεση εκδίκησης σε βάρος κάποιων υπαλλήλων που τυχόν  θα αξιολογηθούν αρνητικά. Τόσο απλά για μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει και να γίνεται, τουλάχιστον μια φορά ανά τριετία.

Όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα όπου εκεί βέβαια η αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου έχει φτάσει να είναι καθημερινή. Είπαμε έστω να γίνει κάποια αρχή γιατί στο παρελθόν ανάλογες απόπειρες άλλων Κυβερνήσεων για αξιολόγηση του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού θεωρήθηκαν ανεπιθύμητες και επίφοβες για το παρόν και το μέλλον υπαλλήλων οδηγώντας ομοσπονδίες σε ανοιχτό πόλεμο (π.χ ΟΛΜΕ για καθηγητές σχολείων) για όσους πρέσβευαν τέτοιες ιδέες ή επιχειρούσαν κιόλας να τις εφαρμόσουν στην πράξη. Τώρα είναι η σειρά της ΑΔΕΔΥ που υποτίθεται αποτελεί το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων να διαρρήξει τα ιμάτιά της για την επιχειρούμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίζοντας, σε μια ανακοίνωσή της , ένα κάρο γνωστές δικαιολογίες και τις αιώνιες υπεκφυγές και καχυποψίες της. Πρόκειται για ένα συνδικαλιστικό όργανο που όταν προκηρύσσει απεργία στο Δημόσιο η συμμετοχή δεν ξεπερνά μονοψήφιο ποσοστό, ενώ σε συγκεντρώσεις της μαζεύονται δεν μαζεύονται 50 άτομα.

Η ΑΔΕΔΥ λοιπόν ξιφουλκεί και παλαιότερα το έκανε, κατά της αξιολόγησης επικαλούμενη τη μη επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ που κακώς δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Θεωρεί με ένα λόγο εγκάθετους της Κυβέρνησης τους σημερινούς γενικούς διευθυντές ,διευθυντές και τμηματάρχες που θα αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους.

Καλεί μάλιστα σε απεργία-αποχή τους υπαλλήλους από τη διαδικασία της αξιολόγησης καλώντας τους μάλιστα να συγκεντρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης που θα τους αποσταλούν και να τα επιστρέψουν στις αρμόδιες διοικητικές αρχές. Τόσο λοιπόν προωθημένη για την εποχή της είναι η ΑΔΕΔΥ που έφτασε να αρνείται ακόμη και το στοιχειώδες που είναι η αξιολόγηση του καθενός μας στη δουλειά. Όλα αυτά την ώρα που στην αγορά εργασίας επικρατεί η ζούγκλα. Στον διασφαλισμένο όμως και μόνιμο κόσμο του δημοσίου αρκεί κάποιος να μπορεί να μπει από το παράθυρο η  από την πόρτα σε αυτόν και μετά όλα παγώνουν. Ή χαρακτηρίζονται όλοι με άριστα όπως γινόταν παλαιότερα σε εκθέσεις αξιολόγησης για τους υπαλλήλους του δημοσίου που συνέτασσαν οι προϊστάμενοι τους. Έτσι γίνονταν, πασάδες. Όχι όλοι Αυτοί που τους βολεύει να μην κρίνονται.