Ημέρες 2011
 
Την περίοδο του 2011 θυμίζει έντονα η πολιτική ζωή του τόπου με ότι αυτό συνεπάγεται στις αναλύσεις που γίνονται σε διαφορά πολιτικά και οικονομικά γραφεία. Η εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία για να αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος επανέρχεται από ορισμένα κέντρα, εξοργίζοντας τον Πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες. Γι ' αυτό και κυκλοφορούν οι διαρροές ότι η κυβέρνηση βάλλεται από οργανωμένα συμφέροντα. Και μαθαίνω ότι ίσως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δημόσιες καταγγελίες, όπως του εισηγούνται...
 
Ιρανική γοητεία...
Γοητευμένη με το Ιράν εμφανίζεται η ελληνική αποστολή υπό τον Πρωθυπουργό που βρίσκεται στην Τεχεράνη για την υπογραφή συμφωνιών με την ιρανική κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει σε αυτή τη στρατηγική συμμαχία, η οποία όμως, όπως πληροφορείται η στήλη, ενοχλεί τις δυτικές κυβερνήσεις και ειδικά τις ΗΠΑ.
 
Κόμμα Ζωής
Η εβδομάδα για το αντιμνημονιακό μέτωπο ανήκει στον Γιάννη Βαρουφάκη που ανακοινώνει τη νέα του κίνηση σε πανευρωπαϊκό μέτωπο από τη Γερμανία. Ο μήνας όμως φαίνεται πως θα ανήκει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου που ετοιμάζεται για το κόμμα της και είναι πολύ πιθανόν οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν και εντολές του Φεβρουαρίου.
 
Κόμμα εταιρεία...
Ξενίζει πολλούς στη ΝΔ ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετοί λένε ότι το κόμμα λειτουργεί ως εταιρεία με ότι αυτό σημαίνει για την υπόσταση ενός παραδοσιακού κόμματος. Στα γραφεία της Συγγρού έχουν εμφανιστεί άτομα που δεν είχαν καμία ουσιαστική και οργανωτική σχέση με τη ΝΔ και παρουσία τους παραπέμπει σε επιχειρήσεις...
 
Κυριάκος εξωτερικού
Με προσοχή ετοιμάζεται το πρώτο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Μαθαίνω ότι την επίσκεψη προετοιμάζει η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη. Εκεί, πέρα από τις επαφές που θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τους επιτρόπους Μετανάστευσης και Οικονονομικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Πιέρ Μοσχοβισί, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζόζεφ Ντολ, αναμένεται, με μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη του συνάντηση με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
 
O διαμεσολαβητής Χρύσανθος
"Οι κύκλοι κάποτε κλείνουν "ήταν το σχόλιο του Κυρ. Μητσοτάκη για την βεντέτα 24 περίπου χρόνων του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που υποστηρίχθηκε από πολλούς «σαμαρικούς» στο δεύτερο γύρο, έχει ακούσει τον πατέρα του, να λέει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, κράτησε έντιμη στάση. Μάλιστα σε ορισμένα γραφεία της Ν.Δ. λένε ότι το κατώφλι του γραφείου του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. πέρασε τουλάχιστον δυο φορές τους τελευταίους μήνες, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά.
 
Για την αντιγραφή..."Κομισάριος"