Περικυκλωμένος Τσίπρας
 
Τόσο στην τέχνη του πολέμου, όσο και στην τέχνη της πολιτικής, ισχύουν οι ίδιες βασικές αρχές σ’ ότι αφορά την περικύκλωση. Όπως το πρώτο μέλημα του κάθε στρατηγού είναι να διατάσσει τις δυνάμεις του, με τρόπο που να αποτρέπει το ενδεχόμενο περικύκλωσής τους, έτσι και κάθε Πρωθυπουργός φροντίζει να αποτρέπει την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησή του. Πολύ περισσότερο, φροντίζει να μην αφήνει αντικειμενικά περιθώρια σύμπλευσης των ετερόκλητων δυνάμεων που την αντιπολιτεύονται. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας που αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη περικυκλωθεί από πολλές πλευρές και από ετερόκλητες δυνάμεις. Μόνο που το χαρτί των εκλογών παραμένει ένα από τα όπλα του, παρά τις διαψεύσεις από την Περσία, η οποία φημίζεται ιστορικά για τα παραμύθια της…
 
Το παζλ των εκλογών
 
Παρά τις διαψεύσεις των κυβερνητικών ανώτατων παραγόντων ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός εκλογών, η στήλη πληροφορείται το αντίθετο. Στο πρωθυπουργικό γραφείο συζητούνται όλα και τα πάντα είναι στο τραπέζι. Από τη σύγκρουση με τους πιστωτές, έως τις εκλογές. Μπορεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. αυτή είναι η ανώτατη πηγή που διστάζουν να αναφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ) να είπε από την Τεχεράνη σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του, ότι «είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές» και «δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες», όμως άλλα σχεδιάζει, εάν δεν κυλήσει ομαλά η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.
 
Τα κλειδιά των εκλογών 
 
Από τι θα εξαρτηθούν οι εκλογές; Από το κλίμα στην κοινωνία, στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ρόλο θα παίξουν και τα αποτελέσματα των νέων ερευνών προσέγγισης των διαθέσεων της κοινής γνώμης. Με βάση την εικόνα που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί, η ΝΔ πρωτεύει και αρχίζει σταδιακά να διευρύνει τη διαφορά από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό και πολλοί εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να κάνει, άλλο ένα…άλμα (σ.σ. στο κενό;) και να προσφύγει σε εκλογές, πριν ακόμα προλάβει να αναδιοργανωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Σιγουριά Κυριάκου
 
Την ίδια στιγμή, εν μέσω σεναρίων εκλογών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και χθες επέλεξε να στείλει μήνυμα ότι δεν φοβάται τις εκλογές και η Ν.Δ. θα είναι πρώτη. Η κίνησή του αυτή δεν ήταν τυχαία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε, ενώ τελείωσε τις επαφές και συναντήσεις του στην Μυτιλήνη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, να μείνει και στην κοπή της πίτας της νομαρχιακής της Ν.Δ. στη Λέσβο, απ’ όπου και είπε τα όσα είπε για τις εκλογές. Ήθελε να στείλει σαφές μήνυμα και το έκανε, ενώ στους συνομιλητές του μεταδίδει με σιγουριά ότι η κυβέρνηση θα πιεσθεί έντονα στο αμέσως προσεχές διάστημα από το κλίμα μαζικής μεταστροφής των πολιτών.

Μπλόκο στα τρακτέρ
 
Με τα σχέδια για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, θα μείνουν οι αγρότες. Μπορεί την περασμένη Κυριακή να συμφωνήθηκε ότι θα κατεβούν τρακτέρ στην πρωτεύουσα την προσεχή Παρασκευή, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τους…μπλοκάρει. Σε συσκέψεις που έχουν γίνει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουν τα τρακτέρ να καταλάβουν την πλατεία Συντάγματος. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει μπλοκάρισμα των τρακτέρ στην εθνική οδό, ώστε να αποτραπεί η κάθοδος στην Αθήνα.
 
Χρήματα χάνονται
 
Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρούν πολλές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στο μεταναστευτικόπροσφυγικό. Δεν είναι μόνο η καθυστέρηση στη δημιουργία των hot spots, αλλά και η μεγάλη ραθυμία στην απορρόφηση των χρημάτων από την Ε.Ε. για το θέμα. Η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο και ακόμα δεν έχει συσταθεί η Ειδική διαχειριστική αρχή, ενώ η χώρα μας έχει απορροφήσει περίπου 30 εκατ. ευρώ από τα περίπου 5000 εκατ. ευρώ που της αναλογούν. Μάλιστα, το ποσό δυστυχώς παραμένει ακόμα σε αδρανείς λογαριασμούς.

Τι παίζει με το ΝΑΤΟ;
 
Και ενώ η χώρα μας αναμετράται με το χρόνο για τη δημιουργία των hot spots, αίφνης προέκυψε θέμα εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Έψαξα το θέμα, μίλησα με διπλωματικές πηγές και έμαθα, ότι στο Βερολίνο εμμένουν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, τότε υπάρχει τρόπος να βρεθεί ένας τρόπος να συνεργαστούν για να σταματήσει η ροή προσφύγων και να αντιμετωπιστούν οι λαθροδιακινητές. Μάλιστα το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας.
 
Η κίνηση Μπαλτάκου
 
Ξάφνιασε την ηγεσία της Ν.Δ., πρώτα η αποκάλυψη του Newpost για τις επαφές του Τάκη Μπαλτάκου για τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, αλλά και στη συνέχεια η συνέντευξη του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά στο Σκάι, όπου και επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, αλλά και έδωσε και άλλες πληροφορίες, όπως ότι θα ήθελε τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο για αρχηγό του κόμματος. Ο Τ. Μπαλτάκος το συζητεί καιρό και από τη στιγμή που ο Κυρ. Μητσοτάκης στρίβει το τιμόνι προς το κέντρο και τον ενδιαφέρει περισσότερο από τη δεξιά πλευρά, εμμένει ότι σε δυο-τρεις μήνες θα είναι έτοιμος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης μόλις πληροφορήθηκε τι είπε ο Τ. Μπαλτάκος, απλά χαμογέλασε και αμέσως οι συνεργάτες του έκαναν τη διαρροή, ότι θα ήταν καλύτερο να πάει αμέσως στη Χρυσή Αυγή, ενώ επιμένουν ότι δεν ανησυχούν…Ίδωμεν! 
 
Για την αντιγραφή…«Κομισάριος»