Εσωτερικοί εχθροί

Στην γνώριμη πρακτική από το παρελθόν, αυτή της κατασκευής εσωτερικών εχθρών προχωρεί η κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις για το πώς θα απεγκλωβιστούν από την κοινωνική κρίση που υπάρχει. Στο πρωθυπουργικό γραφείο, κυρίαρχη είναι η άποψη ότι στα μάτια της κοινής γνώμης πολλά ΜΜΕ είναι απαξιωμένα και συνώνυμα της διαπλοκής και ως εκ τούτου θεωρούν πως είναι και βολικός στόχος. Και όπως έμαθα το επόμενο διάστημα θα γενικευθεί ο πόλεμος με βάση και όσα άφησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να εννοηθούν με την ομιλία του στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης, επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ιφιγένεια ο Κατρούγκαλος;

Πολλές συζητήσεις γίνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το πώς μπορεί να εκτονωθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει με το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη για διάλογο και υπάρχει σήμα από τους πιστωτές πως μπορεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, όσο και εάν αυτό δεν προβάλλεται ακόμα στα εγχώρια ΜΜΕ. Μαθαίνω όμως ότι υπάρχουν εισηγήσεις πως πρέπει να υπάρξει και μια πολιτική.«ανθρωποθυσία» και να αλλάξει ο υπουργός Εργασίας ώστε να εκτονωθεί οριστικά η κρίση. Εάν επικρατήσουν αυτές οι εισηγήσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρεθεί λίαν προσεχώς εκτός και δεν είναι απλά εικασία, αλλά προϊόν συζήτησης σε βάθος.

Επανακάμπτει η Μαριέττα;

Μαθαίνω ότι η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου επανακάμπτει δυναμικά στη Ν.Δ. μετά από μερικά χρόνια αποστασιοποίησης, λόγω και της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν η Μαρ. Γιαννάκου προκρίνεται για τη θέση της προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνου Καραμανλής», αντικαθιστώντας σε επόμενη φάση την Ρόδη Κράτσα. Η πρώην υπουργός πρόσφατα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και συζήτησαν εφ' όλης της ύλης.

Όχι τάσεις στη ΝΔ

Αρνητική εμφανίζεται η νέα ηγεσία της ΝΔ στο ενδεχόμενο να υπάρξει η θεσμοθέτηση τάσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός, αν και το θέμα θα τεθεί στο συνέδριο από διάφορα στελέχη, όπως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κ.α. Η νέα ηγεσία θεωρεί ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει η νέα.

Ο λόγος στα μέλη

Με κεντρικό σύνθημα «ο λόγος στα μέλη» η Ν.Δ. και επίσημα ξεκίνησε τις προσυνεδριακές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου που θα γίνει τελικά το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Θα προηγηθεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η εκλογή του νέου προέδρου της και το προβάδισμα φέρεται να έχει ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Γεωργιάδης που έχει και τη στήριξη της νέας ηγεσίας και των «καραμανλικών».
 
 
Για την αντιγραφή «Ο Κομισάριος»