Συναντήσεις Μαρινάκη – Μελισσανίδη
 
Ξύπνησα το πρωί και είπα τι δώρο να σας κάνω λόγω της ημέρας, του Αγίου Βαλεντίνου… Την επομένη του ντέρμπυ ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αποφάσισα να ξεκινήσω τη στήλη με μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που την κράταγα εδώ και μέρες, αλλά είπα να την μοιραστούμε σήμερα. Σκέφτηκα ότι πρέπει να τελειώσει το ματς και μετά να σας αποκαλύψω, ότι το τελευταίο διάστημα, έγιναν δυο κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η τελευταία μάλιστα έγινε το τελευταίο δεκαήμερο στον Πειραιά, στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου και συνέφαγαν. Οι δυο τους ήταν μόνοι στο χώρο και είχαν ζητήσει να μην υπάρχει άλλος. Η συζήτησή τους ήταν εφ’ όλης της ύλης και μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να ειπώθηκε. Μερικές φορές οι φωνές τους ήταν τόσο έντονες που ακούγονταν έως έξω…

Δεν είναι και εύκολο να συνεννοηθούν δυο τόσο ισχυρές προσωπικότητες (ο Μελισσανίδης είπε χθες βράδυ ότι «η ΑΕΚ κέρδισε τον…Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες») και κυρίως να τα βρουν, αφού οι διαφορές είναι πολλές. Απλά, οι συναντήσεις έπαιξαν το ρόλο τους και δεν υπήρχε μεγάλη ένταση στο ντέρμπυ.
 
Αποκλιμάκωση βλέπει το Μαξίμου
 
Σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης στα αγροτικά μπλόκα βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαθαίνω ότι εκτιμά πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταδιακά, ίσως και έως το τέλος της εβδομάδας, θα μειωθούν αισθητά. Ο ίδιος, πέρα από το μήνυμα που έστειλε μέσω της συνέντευξής του στην Αυγή, ετοιμάζεται για πρωτοβουλίες και για διορθωτικές κινήσεις. Στο πρωθυπουργικό γραφείο αναγνωρίζουν ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν βοηθάει και θέλουν άμεσα αλλαγή της ατμόσφαιρας.
 
Γκρίνια για πολλούς
 
Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση της ομάδας, της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά ορισμένες φορές υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που δοκιμάζουν τις αντοχές και την υπομονή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Νίκος Φίλης, αν και αναγνωρίζουν όλοι στην κυβέρνηση, την μαχητικότητά του και την πίστη του στον κοινό σκοπό, έριξε λάδι στη φωτιά και ενόχλησε πολλούς με την αναφορά ότι οι αγρότες που κινητοποιούνται είναι ακροδεξιοί και συμπορεύονται με τον Σόιμπλε…Από το Μαξίμου έχει δοθεί εντολή να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις, καθώς ο στόχος είναι να ηρεμήσει η κατάσταση.
 
Κίτρινες σε Κατρούγκαλο-Αποστόλου
 
Μεγάλη μουρμούρα υπάρχει και για τη διαχείριση, πολιτική και επικοινωνιακή που γίνεται από τους υπουργούς Απασχόλησης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Κατρούγκαλο και Βαγγέλη Αποστόλου. Αντί να ρίξουν τους τόνους, οξύνουν τα πνεύματα με τις δηλώσεις τους και έχουν κάνει πολλά λάθη στρατηγικής σε σημείο που πολλοί στην Κ.Ο. γκρινιάζουν.
 
Οι πρώτες απώλειες…
 
Η παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη από την ΟΝΝΕΔ και το κείμενο με τις αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ ήταν η πρώτη δημόσια αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Σ. Ιωαννίδης, πολιτικό παιδί του Ευριπίδη Στυλιανίδη έδειξε με την στάση του ότι πως οι εσωκομματικές περιπέτειες θα αρχίσουν σιγά-σιγά για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Και μαθαίνω ότι ετοιμάζονται και άλλοι σιγά-σιγά να τοποθετηθούν και να αρχίσουν να αφήνουν αιχμές για την αντιπολίτευση που ασκεί η Ν.Δ.
 
Οι ορκωτοί λογιστές…
 
Σχεδόν έτοιμο είναι το πόρισμα που έχουν διενεργήσει οι ορκωτοί λογιστές που μπήκαν στα γραφεία της Ν.Δ. με εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πληροφορήθηκα ότι τα χρέη του κόμματος προσεγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, αλλά όπως έμαθα δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα των ελεγκτών. Δεν είναι καιρός τώρα να ανοίξουν νέα μέτωπα…
 
Αρχηγικές βλέψεις…
 
Αρχηγικό κουστούμι μαθαίνω ότι ράβει ο Χάρης Θεοχάρης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού έχει αρχηγικές βλέψεις και δεν φαίνεται διατεθειμένος να μετακομίσει, όπως περιμένουν πολλοί, στη ΝΔ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Χ. Θεοχάρης κρίνει για τον εαυτό του πως έχει τα φόντα να ηγηθεί και δεν το κρύβει στις κατ’ ιδίαν επαφές του, ενώ και ορισμένες πρεσβείες αυτό έχουν εντοπίσει…
 
Για την αντιγραφή…«Ο Κομισάριος»