Τα σκυλιά και το καραβάνι… 

Τα λυσσασμένα σκυλιά», κατά τη φράση κυβερνητικού στελέχους, συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση να…«γαβγίζουν», γιατί όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρωστάει σε κανέναν και βάζει τάξη και κανόνες στο πεδίο των ΜΜΕ. Στο πρωθυπουργικό γραφείο επιμένουν ότι όσα προβάλλονται από διάφορα ΜΜΕ είναι εικονική πραγματικότητα και σαφώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλο αρνητικό κλίμα στη χώρα. Μάλιστα επαναφέρουν τη φράση για τα σκυλιά που αλυχτάνε και το καραβάνι που προχωρά… 

Οι εσωτερικές αντιφάσεις  

Την ίδια στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι όλα είναι σχεδιασμένα για να υπονομευθεί η κυβέρνηση, υπάρχουν ψύχραιμες φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως π.χ. Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, που είναι αρκετά προβληματισμένοι από την εκκρεμότητα της αξιολόγησης του προγράμματος και την ακινητοποίηση συνολικά της οικονομίας και των παρατεταμένων αγροτικών μπλόκων συμπεριλαμβανομένων. 

Τραπεζιτών και βιομηχάνων φιλοδοξίες! 

Πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν στα πολιτικά και οικονομικά γραφεία για την τύχη της κυβέρνησης και διάφοροι συζητούν ακόμα και ονόματα πρωθυπουργών σε μια οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες και πολιτικούς, εάν η κατάσταση ξεφύγει. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα των Γιώργου Προβόπουλου και του νυν κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα με τον δεύτερο να έχει την θετική εκτίμηση των ξένων παραγόντων. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό λέγεται ότι ένας άλλοτε βιομήχανος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την εμπλοκή με την πολιτική. Και μάλιστα τη στιγμή που δημιούργησε τον όμιλο ΔιαΝΕΟσις που κάνει έρευνες για κοινωνικά και οικονομικά θέματα. 

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη 

Πληθαίνουν οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ότι γίνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από την κυβέρνηση και δίνεται εντολή για κατά προτεραιότητα έλεγχο σε πρόσωπα που θεωρούνται είτε αντίπαλοι και εχθροί της κυβέρνησης ή εν δυνάμει αντίπαλοί της. Μάλιστα ακούω ότι η Ν.Δ. έχει στοιχεία και θα ετοιμάσει αντεπίθεση με δημοσιοποίηση του θέματος, αλλά μένει να φανεί εάν θα προχωρήσει και σε ονοματολογία. 

Τα περιστέρια… 

Μπορεί ο στενός πυρήνας της κυβερνητικής εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου να επιλέγει τη σύγκρουση με διάφορα ΜΜΕ, αλλά μαθαίνω ότι άρχισαν και στέλνονται διάφορα «περιστέρια» σε ΜΜΕ για να διαγνώσουν προθέσεις για ενδεχόμενο συμβιβασμό και εάν ναι σε ποιο επίπεδο! 

Απολύσεις στη Συγγρού! 

Νέος γύρος απολύσεων ξεκίνησε στη Συγγρού, καθώς η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά της Ν.Δ. Σταδιακά αρχίζουν και απολύονται χαμηλόμισθοι κυρίως υπάλληλοι, ενώ σειρά πήρε τώρα και το τμήμα επικοινωνίας και ΜΜΕ, απ’ όπου αποχώρησαν διάφορα πρόσωπα. 

Οργανωτική επιτροπή φίλων 

Εάν δει κανείς με προσοχή την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου της Ν.Δ. θα διαπιστώσει κανείς, εάν βέβαια ξέρει τα πρόσωπα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρόσωπα που είναι κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, εκτός βέβαια από τον Γιώργο Βλάχο. Η Επιτροπή υπό τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι ολιγομελής, εν αντιθέσει με άλλες εποχές που και μεγάλη ήταν αλλά υπήρχε και εκπροσώπηση όλων των τάσεων. 

Μάκης ομαδάρχης 

Σε ρόλο ομαδάρχη της δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ. εξελίσσεται ο Μάκης Βορίδης που διαπιστώνει ελεύθερο ζωτικό χώρο στα δεξιά του κόμματος, μετά και τα ανοίγματα του Κυρ. Μητσοτάκη προς το κέντρο και την στρατηγική επιλογή του να στρίψει το τιμόνι. Μαθαίνω ότι προχωρεί σε…ιδεολογική στρατολόγηση για να ενδυναμωθεί στην Κ.Ο. και στο κόμμα, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του εμμένει ότι δεν σκοπεύει να ηγηθεί νέου δεξιού σχήματος. 

Σαμαράς ανήσυχος 

Βαθύτατα προβληματισμένο είδαν τον Αντώνη Σαμαρά βουλευτές και στελέχη της ΟΝΝΕΔ το μεσημέρι της Τρίτης. Στο γεύμα που έγινε σε κεντρικό εστιατόριο που διατηρούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, Ζέττα Μακρή και Μιχάλης Παπαδόπουλος, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, ο πρώην Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και θεωρεί ότι όλα είναι ανοικτά, ακόμα και των πρόωρων εκλογών. Ο ίδιος αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος και το λέει ανοικτά, ενώ κρίνει θετικά τον Κυρ. Μητσοτάκη για την έως σήμερα πορεία του.