Ψύχραιμος Τσίπρας 

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Πρωθυπουργός και στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι στόχος τους είναι να έλθουν προς ψήφιση τις αμέσως επόμενες ημέρες τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών, με στόχο να έχει σημειωθεί πρόοδος ως το Eurogroup της 7ης Μαρτίου. 

Σύσκεψη υπό σκέψη… 

Το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Πρωθυπουργός σύσκεψη των αρχηγών για το προσφυγικό παραμένει στο τραπέζι, παρά τα όσα ακούγονται περί του αντιθέτου. Το θέμα λέει ο Αλ. Τσίπρας είναι εθνικό και ξεπερνά τα κομματικά πλαίσια και όλοι πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους. Η κριτική ότι η σύσκεψη έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα τους αφήνει παγερά αδιάφορους στο πρωθυπουργικό επιτελείο… 

Κυβερνητικό πρέσινγκ 

Να πιέσει όσο μπορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και σε ηθικά ζητήματα θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση που θα αξιοποιήσει όσα όπλα διαθέτει. Η κίνηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη να αναδείξει το ζήτημα με το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc για το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ και της συζύγου του ήταν στα πλαίσια του πολέμου που ξεκίνησε. 

Οργή Μητσοτάκη 

Την ίδια στιγμή ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται οργισμένος με την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί στην συγκεκριμένη κίνηση και μιλά για λάσπη. Υπό αυτές τις συνθήκες, λένε από τη Συγγρού, καθίσταται εξαιρετικά προβληματική οποιαδήποτε προσπάθεια να εξευρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να υπάρξει συνεργασία σε ορισμένα θέματα.  

Ενόχληση «σαμαρικών» 

Μαθαίνω ότι δεν άρεσε σε πολλούς «σαμαρικούς» η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την περίφημη λίστα Μπόργιανς. Η χαλαρή στάση του προέδρου της Ν.Δ. ενόχλησε τη σαμαρική πλευρά, η οποία αναμένει το βράδυ της Δευτέρας μια πιο καθαρή και στέρεα απάντηση στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην εκπομπή enikoς και στον Ν. Χατζηνικολάου. 

Στο…Ποτάμι ο Μητσοτάκης 

Στο συνέδριο του Ποταμιού θα βρεθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης την προσεχή Παρασκευή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέλησε να εκπροσωπήσει το κόμμα άλλο στέλεχος και αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει το παρών ο ίδιος. Γι’ αυτό και επέλεξε, εν μέσω και των σεναρίων για διεύρυνση, να πάει ο ίδιος στο συνέδριο του Ποταμιού, να παραστεί στην έναρξη των εργασιών του και να μιλήσει. Θα είναι η τρίτη του κίνηση εντός της εβδομάδας που θα εντάσσεται στο σχεδιασμό της διεύρυνσης. Η πρώτη του κίνηση ήταν η επιλογή να συναντήσει την Άννα Διαμαντοπούλου για την πρωτοβουλία της για το ασφαλιστικό και η δεύτερη να μιλήσει την Παρασκευή στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του επικεφαλής των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ, παρουσία του ιδίου, στην Αθήνα. 

Σε κρίση το Ποτάμι… 

Και όλα αυτά ενώ εξελίσσονται στη Ν.Δ. στο Ποτάμι μαίνεται ο πόλεμος του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Χάρη Θεοχάρη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ζήτησε ουσιαστικά να ενταχθούν ή συμπορευτούν όλοι με τη Ν.Δ. και όπως μαθαίνω ανεξάρτητα τι θα γίνει στο συνέδριο, ορισμένοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και από την Κ.Ο. και το κόμμα. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, όπως της Αντιγόνης Λυμπεράκη, κ.α.