Τα όπλα Τσίπρα 

Κάθε εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες με το προσφυγικό αναζητεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται όλες οι πιθανές κινήσεις για να αντιμετωπισθεί η σκληρή στάση των βαλκανικών χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης συζητούν να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο για να αλλάξουν στάση. Εξάλλου, όπως λένε, όλες αυτές οι χώρες θα βρουν την Ελλάδα μπροστά τους σε διάφορες φάσεις, είτε για ένταξη στην Ε.Ε. είτε για ενίσχυσή τους με κοινοτικά κονδύλια. Μόνο που τότε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι και τόσο φιλική και δεν θα δείξει βαλκανική αλληλεγγύη. 

Στόχος ο Κυριάκος 

Θα εντείνει τις επιθέσεις της στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση με κάθε αφορμή, όπως πληροφορούμαι από τις συσκέψεις που γίνονται στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Η επιλογή να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. για τη λίστα Μπόργιανς και για το πόθεν έσχες του σε συνδυασμό με την υπόθεση του κοινού ΑΦΜ της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι είναι μόνο η αρχή. Ηδη, σήμερα αξιοποιείται πολιτικά η υπόθεση της σύλληψης ενός εκδότη και δυο δημοσιογράφων για εκβιασμούς και ζητείται από την Ν.Δ. να απαντήσει εάν στελέχη της έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Νέες αποκαλύψεις 

Και η ιστορία με τους εκβιασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών, κ.α. από δημοσιογράφους δεν σταματάει εδώ και θα μείνει η ΕΛΑΣ μόνο σε χαμηλό και μεσαίο επίπεδο. Φέρεται ότι υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες υποθέσεις και μένει να φανεί πόσο γρήγορα θα υπάρξουν αποκαλύψεις και για δημοσιογράφους πιο μεγάλης κλάσης από αυτή των συλληφθέντων που ήταν επιρρεπείς στο σπορ του εκβιασμού! 

Αργά αντανακλαστικά 

Με πολύ αργά αντανακλαστικά απάντησε η ελληνική κυβέρνηση στην πρωτοβουλία – πρόκληση της Αυστρίας να διοργανωθεί διάσκεψη με παρουσία της ίδιας και των χωρών των Δυτ. Βαλκανίων, χωρίς την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα και η επισήμανσή του πως αυτή η κίνηση έπρεπε να είχε γίνει από την ελληνική κυβέρνηση. Τελικά, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε αργά το απόγευμα με διάβημα στην αυστριακή πλευρά…Στην κυβέρνηση είχαν αρχίσει οι μουρμούρες για την αργή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. 

Πρωτοβουλίες Παρασκευόπουλου 

Να βρεθεί λύση στο θέμα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής αναζητεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλίες και έχει ενημερώσει σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να γίνει την Τετάρτη σύσκεψη των αρμοδίων για να εξεταστούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει η δίκη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ 

Στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για το συνέδριό του. Όχι δεν θα γίνει την ίδια περίοδο, καθώς όπως ήδη γνωρίζετε όσοι είστε επιμελείς ότι το συνέδριο της Ν.Δ. θα γίνει το τριήμερο 22-24 Απριλίου, ενώ όπως έμαθα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει τελικά το τετραήμερο 19-22 Μαϊου. 

Αλλαγή γραμμής… 

Εκλογές ή οικουμενική; Οικουμενική ή εκλογές; Τη μαργαρίτα μαδάνε τόσο καιρό στη Ν.Δ. και πριν προλάβει να μπει η άνοιξη και να ανθίσουν οι μαργαρίτες, ο πρόεδρός της αποφάσισε να δώσει την απάντηση. Μετά από μια…«διαδρομή» επί πολύ καιρό σε διάφορες εκδοχές, τελικά αποφάσισε να πει στο Νίκο Χατζηνικολάου ότι δεν προτιμά την οικουμενική, αλλά θέλει εκλογές. Μόνο όμως που δεν της ζητάει και επιμένει πως εάν γίνουν θα τις κερδίσει…Αυτή η στάση έχει μπερδέψει πολλούς και ήδη ακούγονται οι πρώτες μουρμούρες στο εσωτερικό της Ν.Δ. 

Απολύσεις stop 

Προσωρινή διακοπή του προγράμματος των απολύσεων από τη Ν.Δ. υπάρχει τις τελευταίες ημέρες. Ο προγραμματισμός του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Παπαθανάση δεν προχωρά και αυτό διότι αρκετοί υπάλληλοι που τους γνωστοποιήθηκε η απόλυση προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αλλά, και να προχωρήσουν δεν φθάνουν τα χρήματα για αποζημιώσεις… Μπελάδες. 

Ο κουμπάρος! 

Ποιος υποδέχθηκε την Άννα Διαμαντοπούλου στη Συγγρού; Ο τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Αττικής της ΝΔ, ο Βασίλης Οικονόμου που προέρχεται και από το ΠΑΣΟΚ. Μόνο όμως που ο Β. Οικονόμου δεν υποδέχθηκε την Α. Διαμαντοπούλου που πήγε στη Συγγρού να συναντήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό όπως επισήμως ελέχθη, απλά ως βουλευτής της ΝΔ, αλλά και ως κουμπάρος της!