Κινήσεις σε όλα τα επίπεδα…  

Πρώτοι από αυτή εδώ τη στήλη σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί σε όλα τα επίπεδα ώστε να υπάρξει λύση στο μείζον θέμα του κλεισίματος των συνόρων και να μην γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο…πάρκινγκ ψυχών. Ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν από την επικοινωνία με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, του οποίου η χώρα προεδρεύει αυτή την περίοδο της Ε.Ε., ετοιμάζεται και για άλλες κινήσεις. Στόχος του έως τις 6 Μαρτίου που είναι η Σύνοδος Κορυφής να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να βοηθηθεί ουσιαστικά και να μην αφεθεί στην τύχη της. Το ίδιο κάνει ο Πρωθυπουργός και στο ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς όπως αποκάλυψε νωρίτερα το newpost ο Αλ. Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ώστε το ΝΔΤ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να κλείσει η περίφημη αξιολόγηση. Και όπως μαθαίνω αναμένονται θετικά νέα…. 

Σύσκεψη στον αέρα… 

Όλα είναι ανοικτά και δεν υπάρχει καμία απόφαση για τη διεξαγωγή σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι θετικός, αλλά έχει αφήσει ανοικτή ημερομηνία, ενώ δεν θεωρεί ότι μια σύσκεψη έχει να προσφέρει κάτι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 6 Μαρτίου. 

Η αναμέτρηση με την ιστορία 

Πολλές χώρες που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες θα αναμετρηθούν με την ιστορία, αργά ή γρήγορα, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, αυτή την αναφορά φέρεται να έχει κάνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που λέει ότι η Ελλάδα κάνει πολλά πέρα από τις δυνατότητές της, η κοινωνία επιδεικνύει απίστευτη ανθρωπιά, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, τηρούν πολιτική που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις…Όλα αυτά δεν θα διστάσει, όπως μαθαίνω, να τα θίξει με ένταση, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα μιλήσει…«έξω από τα δόντια». 

Η υπόσχεση τηρήθηκε 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο λόγος για την Μαρίνα Χρυσοβελώνη που μπορεί να περίμενε λίγους μήνες, αλλά τελικά πήρε αυτό που της είχε υποσχεθεί ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας της είχε τάξει προεκλογικά υπουργείο. Αυτό δεν έγινε και την έχρισε εκπρόσωπο του κόμματος. Η παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη όμως της άνοιξε το δρόμο και η υπόσχεση τηρήθηκε… 

Το άγνωστο επιτελείο… 

Λέω σήμερα να σας ενημερώσω για το τι συμβαίνει στα ενδότερα της Συγγρού και να σας πω για τους αφανείς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. Πέραν από τους γνωστούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, εντόπισα σε μόνιμη βάση, δυο πρόσωπα με διαφορετική διαδρομή. Ο ένας είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος της GPO που έχει στενή επαγγελματική επαφή με τη νέα ηγεσία και συνδράμει στο επικοινωνιακό και στρατηγικό σκέλος. Ο άλλος είναι ο Χρήστος Βαλταδώρος που έχει επιτελικό ρόλο στο νέο επικοινωνιακό σύστημα, αν και στο παρασκήνιο. Για την ιστορία ο Χρ. Βαλταδώρος ήταν επί Κώστα Καραμανλή υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του τότε Πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο. 

Η πτώση από τα σύννεφα… 

Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτό τον τόπο όταν αποκαλύπτεται μια υπόθεση πολλοί ξαφνικά πέφτουν από τα σύννεφα και κάνουν πως δεν γνωρίζουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε διάφορες περίεργες υποθέσεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην υπόθεση των εκβιαστών «δημοσιογράφων» με τους οποίους ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος είχε πολύ καλή σχέση. Όχι μόνο συνομιλούσαν, αλλά και τους βοηθούσαν κιόλας με τον τρόπο τους. Τι εννοώ. Π.χ. ο ένας από αυτούς ήταν πολύ γνωστός σε μεγαλοστελέχη της Ν.Δ. που φρόντιζαν να τον τοποθετούν κατά καιρούς σε διάφορα γραφεία τύπου…Τώρα κάνουν όλοι πως δεν τους ξέρουν και πως είχαν την χείριστη εικόνα για αυτούς. Μόνο που η Αθήνα είναι μικρή…Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου…! 

Γέροντα η ευχή! 

Κόσμος και κοσμάκης μαζεύτηκε στο Θέατρο του Πειραιά για να τιμήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τα 10 χρόνια ποιμαντορικής παρουσίας του στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Έμαθα ότι στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ., Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές Γεωργία Γεννιά (Α' Πειραιά - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Δημήτρης Καμμένος (Β' Πειραιά - ΑΝ.ΕΛ.), Γιάννης Τραγάκης (Β' Πειραιά - Ν.Δ.) και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Α' Πειραιά - Ένωση Κεντρώων), ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και βουλευτής Α' Πειραιώς με τη Ν.Δ., Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κ.α.