Πόλεμος μέχρι τέλους…

Πολλές απαντήσεις αναμένεται να δώσει το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα που ανέκυψε από το μεσημέρι του Σαββάτου με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για τις επαφές του με τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση, δίνοντας ο ίδιος πολλές απαντήσεις και δεν θα διστάσει λένε να πετάξει το…γάντι στη…Μιχαλακοπούλου (έδρα του ΔΟΛ), θέλοντας να δείξει στην κοινή γνώμη ότι είναι σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής! Μόνο που οι απαντήσεις που θα δοθούν πρέπει να είναι πειστικές, ενώ η γραμμή από ότι μαθαίνω του Μεγάρου Μαξίμου είναι…«πόλεμος μέχρι τέλους». 

Μας κτυπούν τα συμφέροντα… 

Η προσφιλής φράση πολλών πολιτικών από την μεταπολίτευση και μετά ήταν, «μας πολεμούν» ή «μας κτυπούν τα συμφέροντα». Όταν οι κυβερνήσεις σε διάφορες φάσεις ήταν σε δύσκολη θέση, πάντα αναζητούσαν διέξοδο μέσω των θεωριών συνωμοσίας για να εξέλθουν της κατάστασης που βρισκόταν. Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιεί και η παρούσα κυβέρνηση. Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται πιο αποφασισμένος από τους προκατόχους του, να συνεχίσει την σύγκρουση. Στις εσωτερικές συσκέψεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου εκρίθη ότι από μια σύγκρουση με το ΔΟΛ αποτελεί προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση στην παρούσα φάση και μόνο οφέλη μπορεί να έχουν. Για να δούμε, εκτός εάν η γάτα Ιμαλαϊων έχει να περιγράψει και άλλα, οπότε τότε όλα ανατρέπονται… 

Ο συγγραφέας και η γάτα 

Η περίφημη γατούλα των Ιμαλαϊων εάν μπορούσε να μιλούσε θα έλεγε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ενώ ενδιαφέρον έχει ποιος είναι ο συγγραφέας του κειμένου με το οποίο ο ΔΟΛ αποφάσισε να αποκαλύψει τις επαφές του Πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη. Είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος (διευθυντής του περιοδικού Βημαγκαζίνο και παλαιότερα μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου στο Μαξίμου επί Κώστα Σημίτη) που πήρε την περίφημη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα και δημοσιεύτηκε την Κυριακή των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν κατά πολλούς το Βήμα…«βάφτηκε κόκκινο», όπως θύμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Εκείνη την ημέρα το Βήμα είχε επιλέξει να κάνει πρώτο θέμα την συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, ενώ την αντίστοιχη του Αντώνη Σαμαρά, ακόμα πρωθυπουργού τότε, την προέβαλλε με μικρό καπέλο στην κορυφή της σελίδας. 

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι 

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θύμισε αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο. Και αυτό διότι στο συνέδριο του Ποταμιού ήταν ένα μεγάλο τμήμα του άλλοτε πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ, ενώ εκεί ήταν και οι τρεις τελευταίοι πρόεδροί του, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Φώφη Γεννηματά, πλην του Βαγγέλη Βενιζέλου. Υπό αυτή την έννοια, οι σύνεδροι έμειναν περισσότερο σε αυτούς και στα όσα είπαν και στον πρόεδρο των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ και λιγότερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που πήγε και μίλησε, αλλά, παρά τα πολλά χειροκροτήματα που δέχθηκε, δεν κατάφερε να μιλήσει στη καρδιά τους…Εξάλλου οι ζυμώσεις που έγιναν και στα…«πηγαδάκια» δεν ευνοούν την συμπόρευση με τη Ν.Δ. 

Η προτροπή Σημίτη 

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της παρέμβασης του Κ. Σημίτη που σχολιάζεται ακόμα και προκαλεί και νευρική κρίση στο ΠΑΣΟΚ ήταν η προτροπή του να για ένα νέο κόμμα μεταξύ της Δεξιάς και της ανερμάτιστης Αριστεράς. Ουσιαστικά ο πρώην Πρωθυπουργός εισηγείται τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, δηλ. του κόμματος του οποίου υπήρξε συνιδρυτής και χάρη στο οποίο απέκτησε κορυφαία αξιώματα. Χολή στάζουν πολλοί στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και μένει να φανεί τι πρακτικό αποτέλεσμα θα έχει η προτροπή Σημίτη. 

Ο εκσυγχρονισμός Κυριάκου 

Ξάφνιασε τους πιο μυημένους, καθώς δεν προβλήθηκε, η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του Ποταμιού, ότι η ΝΔ περνάει σε μια φάση εκσυγχρονισμού της. Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται την εκλογή του ως εκσυγχρονιστική διαδικασία και το προβάλλει έντονα, αν και οι κακές γλώσσες λένε, ότι εάν πραγματικά εννοεί τον εκσυγχρονισμό του κόμματος, θα έδινε εντολή να στηθούν κάλπες για την εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Κακίες…

Η επανεμφάνιση Αλαβάνου 

Ξαναμπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι όπως μαθαίνω ο Αλέκος Αλαβάνος με το Σχέδιο Β και προ ημερών συναντήθηκε με τον επικεφαλή της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι δυο τους με προϊστορία στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ και παλαιοί σύντροφοι έχουν κοινές απόψεις για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και όχι μόνο. Για να δούμε εάν θα υπάρξει και πολιτική συμμαχία και κοινή εκλογική πορεία.