Όλα τα λεφτά στην τριμερή…

Στην τριμερή συνάντηση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Αλέξη Τσίπρα και του Αχμέτ Νταβούτογλου στηρίζει πολλά η ελληνική κυβέρνηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 7 Μαρτίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν σε αυτή την ιδιαίτερης σημασίας τριμερή συνάντηση, από την οποία πολλά μπορεί να προκύψουν όσον αφορά την πιο ουσιαστική, αποτελεσματική και ενεργητική στάση της Τουρκίας στο μείζον θέμα της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.
 
Πάγος στο βέτο…
Στον…«πάγο» φαίνεται ότι μπαίνει το βέτο από πλευράς του Πρωθυπουργού ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Από τη στιγμή που η αντιπολίτευση είναι αρνητική στο να θέσει η ελληνική κυβέρνηση βέτο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να το βάλει στο τραπέζι της σύσκεψης με τους πολιτικούς αρχηγούς. Και σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα προσέλθει με ειλικρινή διάθεση, παρά την καχυποψία της αντιπολίτευσης, να βρεθεί κοινή γραμμή και να υπάρξει ενιαία στάση.
 
Η γερμανική βοήθεια
Πολλά ελπίζει ο Αλ. Τσίπρας στην βοήθεια της Γερμανίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ώστε να στηριχθεί στο θέμα της αξιολόγησης, λόγω και της έντασης στο προσφυγικό. Μένει να φανεί πως θα καμφθεί το ΔΝΤ, αλλά με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει από συγκεκριμένα κέντρα σε Ε.Ε. και ΕκΤ, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση στο πρόγραμμα. Μάλιστα εκτιμούν τόσο πολύ την βοήθεια της Γερμανίδας καγκελάριου που κάποιοι στην κυβέρνηση την αποκαλούν Κική…από το Αγγελική Μέρκελ…   
  
Το φάντασμα των χρεών
Με το φάντασμα των χρεών, ύψους 210 εκατ. ευρώ να πλανάται πάνω από τη Ν.Δ. επιχειρεί την οικονομική εξυγίανση του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το σχέδιό του για την οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος με βάση το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ερεύνησαν όλα τα στοιχεία. Το μεγάλο πρόβλημα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τα τραπεζικά χρέη που αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ περίπου.
 
Η έκθεση των ορκωτών
Θα τη δώσει στη δημοσιότητα ή όχι την έκθεση των ορκωτών λογιστών ο πρόεδρος της Ν.Δ.; Όπως πληροφορείται η στήλη, δεν υπάρχει σκέψη να δοθεί στη δημοσιότητα για πολλούς λόγους. Και ο κυριότερος είναι ότι δεν επιθυμεί να ξύσει πληγές και να στοχοποιήσει επί της ουσίας και τις προηγούμενες ηγεσίες σε μια περίοδο που θέλει ηρεμία.   
 
Γκρίνιες στη Ν.Δ.
Πολλές γκρίνιες υπάρχουν εσχάτως στη νέα ηγεσία της Ν.Δ. για μεγάλο αριθμό βουλευτών που εμφανίζονται απρόθυμοι να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν λάβρος και επιθετικός για τη στάση τους και έστειλε προειδοποιήσεις με την ομιλία του στην Κ.Ο. Μόνο που πολλοί δεν έχουν χημεία μαζί του και μένει να δούμε τα επόμενα επεισόδια…
 
Για την αντιγραφή…«Ο Κομισάριος»