Στόχος το κοινό ανακοινωθέν

Το κυβερνητικό σχέδιο είναι έτοιμο για έγκριση από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει από τη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας ως όπλο και το κοινό ανακοινωθέν από τους πολιτικούς αρχηγούς, σαφή δέσμευση για να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από κράτη - μέλη της Ε.Ε.. Επίσης θέλει να υπάρξει απευθείας μετεγκατάσταση από την Τουρκία σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να κατανεμηθεί το ποσοστό των προσφύγων και σε άλλα κράτη. Για να κερδίσει το κοινό ανακοινωθέν όμως χρειάζεται ήπιο κλίμα στη σύσκεψη και αυτό θα το επιδιώξει εξ αρχής ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Εκπρόσωπος… προσφυγικού ο Κυρίτσης
Επικοινωνιακή ομάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού συγκρότησε το Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτό το νέο συντονιστικό όργανο επικεφαλής τέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και θα συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιείται από τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή, Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος θα είναι ο εκπρόσωπος της επικοινωνιακής ομάδας για το προσφυγικό.

Κοινή γραμμή των «τριών»
Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά, ενόψει της σύσκεψης με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Και οι τρεις είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο βέτο και θα πιέσουν να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό σε ζητήματα, όπως διαχωρισμός ή όχι των προσφύγων από τους μετανάστες, ναι ή όχι σε κέντρα κράτησης κλειστού τύπου, κ.α..
 
Φωτιές στη Ν.Δ.
Ποιος είναι, ποιος είναι, ποιος είναι...Φωτιές άναψε στη Ν.Δ. το κουίζ του Στέφανου Κασιμάτη στην δεύτερη σελίδα της Καθημερινής για τη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με γαλάζιο βουλευτή, την εντιμότητα του οποίου αμφισβητεί με την επίκληση και στοιχείων! Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρος στο ηθικό σκέλος και έμεινε άφωνος ο βουλευτής που δεν δέχθηκε τις αιτιάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη. Μόνο που τα στοιχεία ήταν καταλυτικά...
 
Σιωπή των αμνών...
Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ δεν μιλάνε για το θέμα. Σιωπή των αμνών, όπως θα έλεγαν και οι παλαιότεροι. Τουλάχιστον αυτά για την ώρα, καθώς η αναζήτηση συνεχίζεται...

Όχι δάνεια στα κόμματα
Μια ανατρεπτική πρόταση κατέθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο δημόσιο διάλογο σήμερα, αλλά πέρασε απαρατήρητη από τους πολλούς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάζοντας σε εκδήλωση, από την οποία απουσίαζαν τουλάχιστον οι μισοί βουλευτές του κόμματος αν και προσκλήθηκαν, το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης, είπε ότι τα κόμματα δεν πρέπει να δανείζονται. Και αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί στο συνέδριο της ΝΔ διάταξη ώστε να απαγορεύεται στα κόμματα να δανείζονται από το Κράτος.
 
Γεύμα άνευ...γάτας!
Σε κοινή θέα γευμάτισαν το περασμένο Σάββατο, ένας επιχειρηματίας, ένας εκδότης και μια πολιτική αρχηγός. Την ώρα που κυριαρχούσε στην επικαιρότητα, η αποκάλυψη για την συνάντηση του εκδότη του Βήματος Σταύρου Ψυχάρη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη...γάτα Ιμαλαϊων, βρέθηκαν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τόπος συνάντησης ήταν ο εστιατόριο 21 στην Κηφισιά, χωρίς γάτα!
 
Για την αντιγραφή...«Ο Κομισάριος»