Στο κόμμα Ερντογάν ο Τσίπρας 

Μπορεί η δημοφιλία του να μην είναι στα καλύτερά της στην Ελλάδα, όμως ο Αλέξης Τσίπρας το καταχάρηκε στην Τουρκία κατά την παραμονή του στην Σμύρνη. Και δεν ήταν μόνο η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από εκατοντάδες φοιτητές στο οικονομικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης και η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας, ήταν και οι αναφορές ότι πρέπει να είναι υποψήφιος στην Τουρκία! Ναι καλά διαβάσατε, ο επικεφαλής του πανεπιστημίου Εκρέμ Ντεμίρτας του είπε σε μία έκρηξη φιλοφρόνησης ότι εάν έβαζε υποψήφιος στην Τουρκία θα εκλεγόταν! Και έμαθα ότι του άρεσε και πάρα πολύ η φιλοφρόνηση… 

Προτιμά Νταβούτογλου… 

Και δεν έφθανε ότι του είπαν να είναι υποψήφιος στην Τουρκία, αλλά ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να πειράξει τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Και κατά τη διάρκεια του δείπνου του είπε με χιουμοριστική διάθεση ότι «θα μπορούσαμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές». Η αλεπού της τουρκικής πολιτικής σκηνής δεν έχασε την ευκαιρία και του είπε αμέσως: «Έλα, έχουμε εκλογές το 2019, θα κατέβουμε μαζί». Τα γέλια ακούστηκαν σε όλη την αίθουσα. 

Η έκπληξη 

Από εκπλήξεις άλλο τίποτα ο Αλ. Τσίπρας στη Σμύρνη, αφού εκτός από τα μπουζούκια, τα κουλούρια και τη φιλική διάθεση των Τούρκων, στο πανεπιστήμιο, πριν από την τελετή ανακήρυξής του ως Επίτιμου Διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας, τον υποδέχθηκε μια Ελληνίδα φοιτήτρια! Ήταν η κόρη του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, δικηγόρου Γιάννη Γιαννάκη, Μαριανότα, η οποία σπουδάζει εκεί και προλόγισε την εκδήλωση μαζί με μια Τουρκάλα συμφοιτήτριά της. 

Δεν άρεσε ο Κυριάκος 

Χαμηλή ήταν η βαθμολογία πολλών μελών της Κ.Ο. της Ν.Δ. για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού δεν άρεσε η συνέντευξή του στο Μέγκα και στην εκπομπή Ανατροπή. Το γεγονός ότι…«στρογγυλεύει», όπως λένε, τις απαντήσεις του σε πολλά θέματα, δεν αρέσει και προτιμάνε να έχει πολλές γωνίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι θέλουν πιο δυναμική αντιπολίτευση, αν και ο ίδιος όπως είπε και σκληρή αντιπολίτευση κάνει, την οποία χαρακτήρισε και υπεύθυνη και σοβαρή. 

Τι συμβαίνει με τον Μεϊμαράκη 

Πολύ σκόνη σηκώθηκε για την αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και την τοποθέτηση, ως νέου μέλους, του Μάκη Βορίδη. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν είχε συμμετάσχει σε καμία συνεδρίαση της επιτροπής από τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν ήθελε να συνεχίσει να είναι μέλος. Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής συμμετείχε αυτοδικαίως. Όμως είχε συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφωνήθηκε να αντικατασταθεί. Χθες όμως έγινε η αντικατάσταση, χωρίς να τον ενημερώσουν και το έμαθε από τα ΜΜΕ. Ο ίδιος λέγεται ότι ήταν τούρμπο και δεν έκρυβε την οργή του, αφού θα μπορούσε να του γίνει ένα τηλεφώνημα… 

Η εμπλοκή «καραμανλικών» 

Σε αυτό το κλίμα, πολλοί άρχισαν να πλέκουν σενάρια για δυσαρέσκεια «καραμανλικών» (χωρίς να υπάρχει εμπλοκή του Κώστα Καραμανλή) για το γεγονός ότι η Ν.Δ. υποστηρίζει την Εισαγγελέα Εφετών Γ. Τσατσάνη που καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (καραμανλικός και στενός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου) για παρέμβαση στο έργο της. Πολλοί καραμανλικοί θυμούνται ότι η Γ. Τσατσάνη είχε επιβάλλει την υπέρογκη εγγύηση στον Γιάννη Αγγέλου, στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαμηνύει δεξιά και αριστερά ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη, αλλά το κλίμα είναι βαρύ…Μύλος! 

Συνέδριο στην Ανθούσα 

Κλειδώνει όπως φαίνεται η απόφαση να γίνει το συνέδριο της Ν.Δ. στην Ανθούσα. Οι εξελίξεις με τους πρόσφυγες και μετανάστες ακυρώνει τα αρχικά σχέδια για να γίνει το συνέδριο στο Ταε κβο ντο. Πιο πιθανή είναι η επιλογή να γίνει στο εκθεσιακό κέντρο στην Ανθούσα, αν και ορισμένοι προτείνουν θέατρο Badminton. Σχετικά με τις αντιδράσεις ορισμένων ότι το Συνέδριο του κόμματος δεν μπορεί να γίνει εκτός της Αθήνας, αποκομμένο και μακριά από την κοινωνία, θυμίζουν το 2004, όταν επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή το συνέδριο είχε γίνει στον ίδιο χώρο. Και μάλιστα, από εκείνο το συνέδριο είχε μεταδοθεί το μήνυμα για στροφή στο μεσαίο χώρο!