Τραβάει τα γκέμια ο Παυλόπουλος

Εάν διαβάζει κανείς προσεκτικά τις ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί παρά να μένει ικανοποιημένος, γιατί όλο και κάτι ενδιαφέρον βρίσκει. Δεν περίμενα όμως, διαβάζοντας την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Άρτα την περασμένη Πέμπτη, ότι θα εντόπιζα ένα άκρως πολιτικό μήνυμα. Ο Πρόεδρος, στην αντιφώνησή του κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αρταίων, ανήμερα της Αγίας Θεοδώρας, τοπικής Αγίας, μίλησε για την ανάγκη εθνικής ενότητας έναντι του εθνικού διχασμού. Σαν να ήθελε να στείλει μήνυμα και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ που έβγαλαν τα μαχαίρια και συγκρούονται, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης, όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ο Παυλόπουλος, ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο Πρ. Παυλόπουλος σε ένα σημείο του λόγου του, που πέρασε απαρατήρητο για τα ΜΜΕ, έκανε αναφορά στον Ναπολέοντα Ζέρβα και τον Άρη Βελουχιώτη! Παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου και βουλευτού του νομού, Όλγας Γεροβασίλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι η Άρτα δικαιούται «να επαίρεται για το ευγενές τέκνο της, τον επικεφαλής του ΕΔΕΣ Ναπολέοντα Ζέρβα, ο οποίος μπόρεσε να ξεπεράσει, χάριν του εθνικού συμφέροντος, τ’ ανθρώπινα και να γράψει, μαζί με τον αρχικό αντίπαλό του Άρη Βελουχιώτη, την εποποιία του Γοργοποτάμου»! Να σας θυμίσω ότι για αυτή τη συνεργασία Ζέρβα-Βελουχιώτη, έχουν μιλήσει στο παρελθόν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της κυβερνητικής σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αρτινός ο Προέδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρηκε πολύ την ολιγόωρη παρουσία του στην Άρτα, την περασμένη Παρασκευή. Οι ντόπιοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και αυτό φάνηκε και από τις προσφωνήσεις του δημάρχου και του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, αλλά και από τις αντιδράσεις του κόσμου, κατά τη διάρκεια της λιτανείας. Ο Πρ. Παυλόπουλος, απλά πρέπει να κουράστηκε λίγο, γιατί ήταν μεγάλη η απόσταση που διένυσε, συνοδεύοντας την εικόνα της Αγίας Θεοδώρας. Όμως η ανταπόκριση του κόσμου τον ξεκούρασε… στην πατρίδα του Αλέξη Τσίπρα!

Αγώνας για τις ΗΠΑ

Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ έχει πάντα ενδιαφέρον είτε είναι κάποιος Πρωθυπουργός είτε είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες και από το Μέγαρο Μαξίμου και από τη Συγγρού για να μεταβούν στις ΗΠΑ τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός θα ήθελε να είναι στις ΗΠΑ το διάστημα 20-22 Απριλίου, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ένα φόρουμ για την κλιματική αλλαγή και επ’ ευκαιρία να τον συναντήσει με μενού και το χρέος! Είναι άγνωστο εάν θα καταστεί εφικτή η επίσκεψη εκείνη την εποχή. Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ, από τις πρώτες ημέρες της εκλογής του άρχισε τις επαφές για να διερευνήσει πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να πάει στις ΗΠΑ και να συναντήσει στελέχη του ρεμπουπλικανικού κόμματος, των δημοκρατικών, όπως και κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες της ομογένειας. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν πριν το Πάσχα, δηλ. στα μέσα Απριλίου, αλλά φαίνεται πως πηγαίνει πιο πίσω για μέσα Μαϊου. Για να δούμε ποιος θα πάει πρώτος!

Στα…σχοινιά με Μητσοτάκη

Σε μετωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να πάει ο Πρωθυπυοργός και πλέον, όπως προκύπτει από τις εσωτερικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει στο δίπολο «αριστερά - δεξιά» και «διαφάνεια - διαπλοκή». Ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, για σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη. Μάλιστα, μαθαίνω ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα έρευνας που αναζητεί στοιχεία για διάφορες υποθέσεις με πρωταγωνιστές στελέχη της Ν.Δ. Τώρα τι θα βρει τι να σας πω…Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα χαριστεί…

Κατηγορεί τον Τσίπρα για αυριανισμό…

Τη δική του στρατηγική ετοιμάζει και ο Κυρ. Μητσοτάκης που τη χτίζει υπό την παραδοχή ότι ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει συνειδητά τον «αυριανισμό» της δεκαετίας του ’80». Ο ίδιος θα σηκώσει τους τόνους, για πρώτη φορά τόσο έντονα από την ημέρα της εκλογής του, και ήδη και στη Συγγρού έχει ξεκινήσει η προεργασία για να δημιουργηθεί φάκελος με διάφορες υποθέσεις με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη…Τώρα τι γάτες Ιμαλαϊων θα ακουστούν, τι συνάξεις στα βόρεια προάστια, τι δείπνα και γεύματα με την πλουτοκρατία θα ειπωθούν, τι να σας πω…Μύλος!

Γεύματα φιλίας!

Τα γεύματα…φιλίας ή σύσφιξης των σχέσεων με τους βουλευτές της Ν.Δ. ξεκίνησε ο πρόεδρος του κόμματος. Στη σκιά των όσων λέγονται για απροθυμία πολλών να στηρίξουν δημόσια το κόμμα ή για αδιαφορία στη Βουλή στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε αν τους πάρει, μετά τα προ ημερών αυστηρά μηνύματα στην Κ.Ο., με το καλό. Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, μετά το φόρουμ για το ασφαλιστικό, κάλεσε για γεύμα τους βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Που τους πήγε; Επέλεξε μια από τις ψαροταβέρνες πίσω από τα γραφεία της Ν.Δ. (εκεί έτρωγαν και οι σαμαρικοί παλαιότερα) και προτίμησαν την κακαβιά!