Συννεφιές στο Μαξίμου…

 
Είχε καιρό να γίνει τόσο υψηλού επιπέδου σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μόλις άρχισαν τα ζόρια με την κίνηση Πάνου Καμμένου να ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή. Συγκάλεσε λοιπόν, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, και ενώ στο επίκεντρο ήταν ο Γ. Μουζάλας, σύσκεψη με τις…κεφαλές του κόμματος. Εκτός από τον ίδιο και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου, την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, πέρασαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης. Η σύναξη είχε ένα άρωμα από τα παλαιά, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός να βρεθούν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για ένα σοβαρό πολιτικό θέμα. Στα δύσκολα, η ισχύς εν τη ενώσει κατά τον Αλ. Τσίπρα.  
 

Οι δεσμοί με τους ΑΝΕΛ

 
Η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε μεγάλη διάρκεια και ακούστηκαν πολλές απόψεις. Ουδείς όμως έδειχνε διάθεση να σπάσει στην παρούσα φάση η κυβερνητική συμμαχία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. «Δεν πρέπει να δείξουμε ότι τώρα είμαστε αδύναμοι» ειπώθηκε και σε ένα σημείο, ετέθη και το θέμα της μάχης με τη λεγόμενη διαπλοκή. Και όπως ακούστηκε ο Π. Καμμένος είναι δυνατός παίκτης σε αυτό και τον χρειάζεται η κυβέρνηση σε μια χρονική στιγμή που ο πόλεμος με συγκεκριμένα κέντρα είναι σε εξέλιξη.
 

Οι «δημογέροντες»

 
«Και τώρα τι κάνουμε;» φέρετε να διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός με τους «δημογέροντες», Αλ. Φλαμπουράκη, Ν. Βούτση και Γ. Δραγασάκη να είναι της άποψης πως πρέπει να διατηρηθεί η κυβερνητική συνοχή και να γίνει μια καλύτερη επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση του θέματος. Οι διαφορές με τους ΑΝΕΛ είναι μεγάλες, αλλά όπως ειπώθηκε, έχει σταθεί «σπαθί» ο Π. Καμμένος έως τώρα και δεν πρέπει να χαλάσει η συμμαχία, αφού κατανοούν και την πίεση που δέχεται το κόμμα του.
 

Ο φόβος των «53»

 
Το δύσκολο όμως για τον Πρωθυπουργό είναι πως θα περάσει μια απόφαση αλλαγής του Γ. Μουζάλα από το εσωτερικό του κόμματός του. Ήδη, η ομάδα των «53» έχει αρχίσει και διαφοροποιείται σε σημαντικά θέματα και έστειλαν μήνυμα πως δεν θα ανεχτούν άλλες υποχωρήσεις.
 

Κρατείται…

 
Για να είστε ενημερωμένοι και να μην ακούτε και διαβάζετε ότι να’ ναι, η παραίτηση του Γ. Μουζάλα έχει υποβληθεί στον Πρωθυπουργό από το πρωί της Τετάρτης. Τώρα ότι άλλο ακούγεται είναι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ο αναπληρωτής υπουργός που ήταν στις Βρυξέλλες μετά το σάλο που ξέσπασε στην Αθήνα, θέλησε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό, πολύ πριν αρχίσει η αντιπολίτευση να φωνάζει να και ζητά παραιτήσεις.
 

Η διφορούμενη Ν.Δ.

 
Να παραιτηθεί ο Γ. Μουζάλας ζήτησε η Ν.Δ. μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί, όχι μόνο για τα όσα είπε, αλλά και για το γεγονός πως απέτυχε στη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Και πολλοί διερωτήθηκαν τι άλλαξε στη Ν.Δ. από χθες έως σήμερα και ο πρόεδρός της έβαλε γενικότερο θέμα Μουζάλα. Και αυτό διότι μετά την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ειδομένη και στην σκληρή κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση δεν υπήρχε αναφορά στον Γ. Μουζάλα!
 
 
Για την αντιγραφή...«Ο Κομισάριος»