Το κουίζ με Μουζάλα

Αναβαθμίζεται ή αλλάζει πόστο; Το ερώτημα με την πολιτική τύχη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μουζάλα αιωρείται. Από άλλους κύκλους γίνεται διαρροή ότι το υπουργείο του αυτονομείται και άρα αναβαθμίζεται και από άλλους ότι απλά θα φύγει, όχι τελείως, αλλά από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού. Που θα βρεθεί, εάν επικρατήσει το δεύτερο σενάριο; Δίπλα στον Πρωθυπουργό σε μια επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το μεταναστευτικό – προσφυγικό…Με αυτό τον τρόπο λέγεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο...Τα νεώτερα μετά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη!
 
Το πρώτο σοκ…
 
Τα όσα συμβαίνουν μόλις λίγες ώρες μετά την υποτίθεται έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ήταν και ένα σοκ, θα το έλεγα για το Μέγαρο Μαξίμου. Όχι, ότι είχαν ψευδαισθήσεις πως θα λειτουργούσαν όλα ρολόι, αλλά ξέρουν ότι έχουν να ανέβουν «Γολγοθά». Κανείς δεν ξέρει ακόμα πως θα διαχειριστούν τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο ελληνικό έδαφος. Επίσης, υπάρχει και το εσωτερικό ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, τα κλειστά κέντρα κράτησης, αλλά και νομικές πτυχές της συμφωνίας θα δοκιμάζουν την κομματική συνοχή…
 
Ξεχασιάρηδες…

Μέσα στον πανικό τους να τρέξουν γρήγορα για να αρχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία, στο Μέγαρο Μαξίμου ξέχασαν ένα σημαντικό υπουργείο. Εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά την πράξη υπουργικού συμβουλίου που υπογράφει ο Πρωθυπουργός για τη συγκρότηση Κυβερνητικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, απουσιάζει ένα κομβικό υπουργείο: το υπουργείο Υγείας. Γιατί άραγε; Εκτός εάν από τη βιασύνη τους το ξέχασαν, διότι εάν διαβάσει κανείς τη σύνθεση θα εντοπίσει και περιττά μέλη!

 
Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ

Στο στόχαστρό του θα έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει πέντε φακέλους, που θα περιλαμβάνουν τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, καθώς και τα ανοικτά θέματα που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη και δεν έχουν προχωρήσει καθώς δεν υπήρχε,  κατά το Μέγαρο Μαξίμου, πολιτική βούληση, όπως η υπόθεση Βγενόπουλου, οι λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ά., η Siemens, τα τραπεζικά δάνεια σε ΜΜΕ, κ.α.  
 
Τα χαρτιά Κυριάκου
 
Έτοιμος να απαντήσει με επιθετικό τρόπο στην κυβέρνηση εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εάν ο Αλ. Τσίπρας, κάνει όπως λένε στη Συγγρού, το λάθος να αναδείξει προσωπικά ζητήματα, όπως π.χ. το πόθεν έσχες και την ιστορία με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, είναι έτοιμος για όλα. Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. λένε ότι έχουν στοιχεία για κυβερνητικά σκάνδαλα και θα τα αναδείξουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ σχετική προεργασία έχει γίνει από τομεάρχες που του έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για υποθέσεις «με σκιές και ύποπτες ουρές», τις οποίες χειρίστηκε και χειρίζεται η κυβέρνηση Τσίπρα.
 
 
 
Μπαλαντέρ Μπαλτάκος
Τα δυο Μπαλ…«Μπαλαντέρ» και «Μπαλτάκος» είναι η…πολιτική ατραξιόν του νέου σκληρού δεξιού κόμματος που είναι στα σκαριά από τους Γιώργο Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναγνωρίζει στον Τ. Μπαλτάκο το ρόλο του…μπαλαντέρ, καθώς αυτός κάνει τις επαφές στο παρασκήνιο για το ποια άτομα ή κομματίδια θα συνασπιστούν για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς! Πάντως μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει και αρνητικές και θετικές απαντήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο. Το μεγάλο όνομα που θα κάνει το μπαμ δεν έχει βρεθεί ακόμα!
 
Για την αντιγραφή…«Ο Κομισάριος»