Τα πυρηνικά έρχονται…

Κλίμα έντονης πόλωσης καλλιεργείται και από το Μέγαρο Μαξίμου και από τη Ν.Δ. ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Τρίτη. Η ατμόσφαιρα, σε μια χρονική στιγμή που δεν χωρά στη χώρα ο διχασμός, μυρίζει μπαρούτι. Το πρωθυπουργικό γραφείο πέρασε από πολύ νωρίς στην αντεπίθεση με αφορμή και το πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Επίκαιρα» και κατηγόρησε τη Ν.Δ. που πέρασε στην αντεπίθεση με πυρά κατά της κυβέρνησης. Η ένταση που καταγράφεται προμηνύει μια θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή. Και όπως μαθαίνω και οι δυο πλευρές έχουν τα δικά τους…«πυρηνικά». Εκτός και εάν ακούσουμε και δούμε…απλά πυροτεχνήματα, αν και δεν νομίζω με όσα συζητούνται στα επιτελεία του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 

Απουσία Τσίπρα

Μια ακόμα απουσία θα μπει αύριο για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που αποφάσισε να μην παραστεί, για μια ακόμη φορά σε Εθνική Εορτή, τόσο στη δοξολογία που θα γίνει στον Άγιο Διονύσιο για την 25η Μαρτίου όσο και στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Και όπως πληροφορήθηκα, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι συνειδητά απέχει λόγω ιδεολογίας, αλλά φέτος, συζήτησαν το θέμα στο Μαξίμου, αλλά δεν θέλουν να υπάρχει τηλεοπτικό πλάνο με πολίτες να αποδοκιμάζουν τον Πρωθυπουργό, έστω και σε απόσταση ασφαλείας και τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν!
 

Το φάντασμα της 28ης Οκτωβρίου

Τα όσα έγιναν στο Δήμο Ζωγράφου, όπου υπήρξε ένταση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τους προβλημάτισαν πολύ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Το φάντασμα της 28ης Οκτωβρίου 2011, οπότε και ακυρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πλανάται αυτή τη στιγμή πάνω από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς στις συζητήσεις που γίνονται με κεντρικά κυβερνητικά στελέχη.
 

«Κόκκινος» συναγερμός

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί βασικές δομές του κρατικού μηχανισμού, Στρατός, ΕΥΠ και Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δια παν ενδεχόμενο. Η κρισιμότητα των στιγμών δεν χωρεί εφησυχασμό και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει όλες τις βασικές δομές. Ο φόβος φυλάει τα έρμα που λέει και η λαϊκή παροιμία.
 

Ερωτηματικά Καμμένου

Έχει λήξει το θέμα της παραμονής Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση; Έγκυρες πηγές μου λένε ότι όλα είναι ανοικτά ακόμα και τίποτα δεν έχει τελειώσει, παρά το γεγονός πως πολλοί στην κυβέρνηση εμμένουν πως «ότι έγινε, έγινε». Τις τελευταίες ώρες άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν πληροφορίες για σκέψεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί εξόδου από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα του Γιάννη Μουζάλα που δεν το έχει ξεχάσει. Να είναι μόνο αυτό ή τρέχει κάτι άλλο, διερωτώνται οι διάφορες «γάτες» της πιάτσας.